


Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 125 g margarina
- 1 jaje
- 0,5 dl vode
- prstohvat soli
Za kremu:
- 2 vezice blitve
- 200 g feta sira
- 8 prepeličjih jaja
- 1 žlica vrhnja
Priprema:
Tijesto:
1. U posudu usuti polovinu brašna, dodati margarin, žumanjke, vodu i malo soli po želji pa promiješati. Zatim uz neprestano miješanje postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne dobije glatko tijesto.
2. Zamiješeno tijesto ostaviti da se odmori 20 minuta.
Nadjev:
1. Blitvu skuhati u slanoj vodi pa je procijediti od viška tekućine i sitno isjeckati.
2. Sjeckanu blitvu pomiješati s izmrvljenim feta sirom i vrhnjem te promiješati.
Završni postupak:
1. Pripremiti manje kalupe za tart.
2. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm.
3. Istanjenim tijestom obložiti dno i stranice pripremljenih kalupa.
4. Preko tijesta nanijeti pripremljeni nadjev od blitve i sira pa poravnati. Rubove tijesta premazati bjelanjkom.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pred kraj izvaditi iz pećnice, na sredinu svake pitice razbiti jedno prepeličje jaje te vratiti da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana



