


Sastojci:
- 350 g zelja
- 2 dl mlijeka
- 2 dl jogurta
- 1,5 dl ulja
- 150 g mladog sira
- 3 jaja
- sol
- 1 vrećica praška za pecivo
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
Priprema:
1. Zelje očistiti od drški pa ga kratko kuhati u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocijediti od viška tekućine i nasjeckati.
2. U posudi pomiješati mlijeko, jogurt, ulje, jaja i malo soli po želji. Potom dodati mješavinu praška za pecivo, kukuruznog i pšeničnog brašna te dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati izmrvljeni mladi sir i zelje pa polako promiješati.
4. Pravokutnu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju staviti pripremljenu smjesu.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pečenu zeljanicu ostaviti da se ohladi te je narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



