


Sastojci:
Za koru:
- 10 bjelanjaka
- 120 g šećera
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 2 žlice brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žumanjaka
- 120 g šećera
- 3 žlice gustina
- 200 g margarina
- 3 dl slatkog vrhnja
- 150 g bijele čokolade
- 150 g čokolade sa sitnim lješnjacima
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg pa uz neprestano miješanje postepeno dodavati 60 g šećera.
2. Zatim dodati žlicu brašna, polovinu praška za pecivo i 50 g mljevenih lješnjaka te polako promiješati.
3. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, gustinom i žumanjcima. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšani margarin pa umutiti mikserom. Na kraju dodati šlag od slatkog vrhnja i polako ručno promiješati.
4. Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i promiješati, a u drugi dio otopljenu čokoladu sa sitnim lješnjacima i također promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati kremom od tamne čokolade s lješnjacima i preklopiti drugom korom.
2. Nanijeti kremu od bijele čokolade, poravnati i ukrasiti po želji. Kolač ostaviti u hladnjaku da se stegne, a zatim ga narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



