


Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g sira u komadu
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1 vrećica praška za pecivo
- 300 g dimljenih kobasica
- sol
- sezam
Priprema:
1. Omekšani margarin pjenasto umutiti pomoću miksera.
2. Potom sjediniti margarin, izmrvljeni sir i malo soli. Postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Umiješeno tijesto ostaviti da miruje u hladnjaku najmanje 120 minuta.
4. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom promjera 5 cm na polovini tijesta izvaditi ploške. Od preostalog tijesta izvaditi manje kolutove promjera 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu narezati na ploške.
7. Na veće kolutove tijesta u sredinu utisnuti kobasicu a rubove tijesta premazati bjelanjkom. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima tijesta pa rubove pomoću vilice pritisnuti da se slijepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumanjkom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



