


Sastojci:
- 4 srednja krumpira
- 100 g pečenice
- 100 g sira
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 150 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
- 100 g majoneze
- 1 dl vrhnja
- 2 kisela krastavca
- ulje
- sol
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kocke, pa ga skuhati u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Pečenicu narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
3. U posudi za miješanje sjediniti pasirani krumpir, pečenicu, sir, jedno jaje, peršin, 50 g brašna i 50 g krušnih mrvica. Dodati začine po ukusu te sve sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete. Uvaljati ih u preostalo brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Potom ih peći na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
5. Posebno pomiješati majonezu i vrhnje, dodati naribane kisele krastavce i promiješati.
6. Pržene krokete preliti umakom od majoneze.
Izvor: Dobra hrana



