


Sastojci:
- 350 g pilećeg bijelog mesa
- 150 g dimljenih suhih kobasica
- 1 glavica luka
- 1/2 poriluka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g pelata od rajčica
- 170 g integralne riže
- ulje
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na tanke štapiće, kobasice na ploške, a luk i poriluk na kockice.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i sjemenki te narezati na krupnije kocke.
3. Integralnu rižu skuhati pa ju ocijediti.
4. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i poriluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko popržiti da promijeni boju.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku i peći dok paprika ne omekša.
6. Zatim dodati pelate, dimljene kobasice i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj pirjanja dodati integralnu rižu i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: Dobra hrana



