Izbjegnite teretanu i smršavite!

by | 7 svibnja, 2012

 Mnogi ljudi čim, vaga pokaže nezadovoljavajuće rezultate, pohitaju u teretanu kako bi se riješili suvišnih kilograma. Vježbanje je poželjno, ali ma koliko teretane izgledale kao odličan vid rekreacije, ti zatvoreni prostori kriju i nešto negativno. Evo o čemu se radi.

Pronađite vježbe za sebe. Nemate novca da uplatite članarinu u teretani? Ne tugujte! Postoji altenativa i to veoma efikasna. Internet nudi "more" sajtova koji besplatno nude čak i video prikaz vježbi o kojima se priča. Stoga, istražite neke od sajtova i počnite sa jeftinijim vježbanjem kod kuće.

Izađite u prirodu. Koristite svaki trenutak kada je lijepo vrijeme da se rekreirate u prirodi – trčanje, vožnja bicikla, vožnja na rolama, šetnja, brzo hodanje … Odaberite što vam prija od aktivnosti koje možete obavljati a da efekt bude kao da ste bili u teretani.

Teretane su izvor mikroba. Vjeroval ili ne, teretane su izvor mikroba. Analiza je pokazala da je vrlo lako sa svake strunjače u teretani pokupiti bakterije kao što su stafilokoki.

Tajming. Da li ste uvijek u prilici da dođete u zakazano vrijeme u teretanu? Naravno da niste. Nekad će vas u tome spriječiti posao, učenje, nekad djeca, muž ili izvanredna situacija, pa ćete morati trčati u teretanu kako biste održavali kontinuitet vježbanja. Zamislite kako biste mogle da se, samo za to vrijeme trčanja do teretane, rekreirate kod kuće. Prednost plus – kupatilo vam je pod nosom i ne morate opet da trčite do kuće.

Tagovi: