

za 5 osoba

Potrebno je:
- 800 g telećih šnicli
- 10 crvenih pečenih paprika
- 200 g sira
- 150 g suhe vratine
- 7 jaja
- 2 dl vrhnja
- brašna po potrebi
- 1 dl mlijeka
- 4 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jaja te peći na vrućem ulju dok ne porumene.
2. Pečene paprike poprečno prerezati napola pa i njih ispohati na isti način kao i meso.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poredati najprije polovinu pohanih šnicli, zatim polovinu ribanog sira, pa prekriti polovinom suhe vratine i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak nadijevanja ponoviti još jednom.
4. Posebno umutiti 3 jaja, vrhnje i mlijeko te preliti preko jela.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



