


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 8 tanjih kotleta
- 16 listova mesnate slanine
- 50 g pirea od rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
- 600 g krumpira
- papar, ulje, sol
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na 16 traka širine 2 cm, a potom ih istanjiti tučkom za meso.
2. Svinjske kotlete odvojiti od kostiju i preko najlon vrećice tanko istanjiti tučkom za meso. Zatim ih uzdužno prerezati napola.
3. Posebno pomiješati pire od rajčica, pasirani češnjak, peršin i začine po ukusu.
4. Uzeti jednu traku piletine te je premazati smjesom od pirea, preklopiti listom slanine, pa staviti komad kotleta. Pažljivo zarolati i nabosti na štapić za ražnjić. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još 15 ražnjića.
5. Ražnjiće peći poklopljene da bi se potparili i povremeno ih okretati dok sa svih strana ne porumene.
6. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a potom popržiti na vrućem ulju da porumeni.
7. Prženi krumpir poslužiti uz ražnjiće.
Izvor: Dobra hrana



