


Sastojci:
- 400 g spiralne tjestenine
- 400 g pelata od rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 100 g šampinjona
- 100 g suhe kobasice
- 100 g mesnate slanine
- 1 žličica šećera
- 1 feferon
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 40 g parmezana
- 25 g maslaca
- 4 žlice maslinovog ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Šampinjone, slaninu i luk narezati na kockice, suhu kobasicu na kolutove, a feferone i češnjak što sitnije.
2. Pelate rajčice izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja popržiti slaninu, luk i češnjak. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
4. Dodati pelate i šećer pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršin i feferon, začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi da se dobije željena gustoća.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, pa je procijediti.
7. U umak od rajčica dodati skuhanu tjesteninu i maslac te polako promiješati kako bi se maslac otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.
Izvor: Dobra hrana



