9 zabavnih aktivnosti koje možete raditi za vikend, s dragim ljudima i solo

by | 25 veljače, 2021
zabavne aktivnosti

U posljednje vrijeme mnogi od nas imaju dojam kako prag tolerancije koji imamo na sve posljedice koje nam je donijela pandemija dolazi do svog vrhunca.

Druženja, u svom normalnom i punom obliku, čine se kao stvar daleke prošlosti i poprilično maglovite i nejasne budućnosti. Ideja za zabavu i druženja s najužim krug ljudi sve je manje, a serije, filmovi i kućna druženja uvijek se svode na isto. Kako bismo vam pomogli razbiti monotoniju i uvesti vedrinu u život, osmislili smo devet zabavnih aktivnosti koje možete raditi ovoga vikenda bez obzira na to želite li vikend provesti solo, s najboljim prijateljima i prijateljicama ili u paru.

SOLO ZABAVA

  • Naučite nešto novo

Ako neprestano naglašavate kako nemate vremena za isprobavanje tog novog recepta, vođenje dnevnika, uređivanje fotografija, slikanje, čitanje i educiranje o raznim stvarima koje vas zanimaju, ovog vikenda posvetite se sebi. Bilo da se radi o umjetnosti, kuhanju, njezi kože, feminizmu, brizi o sebi – istražujte, zapišite i naučite sve što je potrebno za tu novu aktivnost. Tako ćete se zabaviti te na kraju dana biti ponosni na sebe i svoje novo znanje, kao i vještine.

  • Preuredite prostoriju u kojoj najviše boravite

Za preuređenje prostorije ne trebaju vam veliki novci niti novi namještaj. Dovoljno je starim komadima pokućstva dati novo mjesto u prostoriji ili ih osvježiti novom bojom. Budite kreativni, obojite jedan dio zida ili ga oslikajte. Kupite drvene okvire te ih prebojajte, izradite omiljene fotografije ili postere omiljenih filmova te njima ukrasite zidove. No prije nego što krenete istraživati načine na koje možete urediti svoj dom, odredite si budžet te prema tome tragajte za rješenjima. Na kraju vikenda imat ćete posve novu prostoriju za uživanje i bit ćete ponosni sami na sebe.

  • Isprobajte dejting aplikacije

Ako ste dali šansu Tinderu i sličnim aplikacijama, ovog vikenda dajte još jednu. Ako vam je uvijek bilo neugodno, sada je vrijeme da se oslobodite tog straha. Ako to koristite redovito i ne postižete nikakav rezultat, promijenite kriterije i pristup. Neka vam zabava bude na prvome mjestu. Nemojte pristajati na ništa što ne želite ili raditi stvari koje vam ne odgovaraju. No pravila poput “nikad se ne javljam prva” ostavite po strani. Budite osoba kakva ste kad se družite s najboljim prijateljima i prijateljicama. Možda se baš ovog vikenda “rodi” nešto posebno. (Pročitajte: 3 stvari koje morate znati prije nego što počnete koristiti dating aplikacije)

ZABAVA ZA PRIJATELJE

  • Napravite piknik

Piknik je uvijek dobra ideja. Odredite tko će se pobrinuti o kojoj vrsti jela ili pića te uživajte u dobrom zalogaju, gutljaju i razgovoru. Odaberite savršenu lokaciju, a ako vam vrijeme ne bude dozvolilo da to bude u prirodi, organizirajte piknik doma.

  • Vježbajte zajedno

Vježbanje je gotovo uvijek lakše u paru. Osim zabave i smijeha, zajedničko treniranje donosi i veću motivaciju. Ovog vikenda umjesto večernje zabave odaberite fizičku aktivnost u prirodi, vođeni plesni trening na YouTubeu ili zajednički odlazak u teretanu.

  • Napravite dnevni tulum

Zajedničko kuhanje, čašica dobrog vina ili omiljeno pivo, dobra glazba te sunce kao počasni gost potrebni su za jedan dobar i zabavan dnevni tulum. Ne postoji ljepša stvar od provođenja cijelog jednog dana s omiljenim ljudima, zar ne?

ZABAVA ZA PAROVE

  • Upoznajte sebe same i jedno drugo

Čak i kad su u dugoj vezi, postoje načini na koje se partneri mogu bolje upoznati. Neki od načina su pričanje o anegdotama iz doba djetinjstva, puberteta ili fakultetskih dana, zatim rješavanje testa osobnosti, proučavanje horoskopskog znaka i podznaka te gledanje fotografija iz djetinjstva.

  • Otisnite se u kratku avanturu

Pojam avanture poprimio je posve drukčiji oblik te dobio posve drugu definiciju zbog pandemije. No avanture i dalje postoje, samo ih trebamo prilagoditi trenutnoj situaciji. Ovog vikenda možete otići u susjedni grad te uživati u šetnji i razgledavanju. Možete posjetiti prijatelje ili rodbinu koja živi u drugom dijelu države ili provesti SPA vikend u hotelu ili toplicama ako si to možete priuštiti. Isto tako, možete jednostavno sjesti u auto i bez velikog plana posjetiti obližnje mjesto te uživati u prirodi.

  • Probajte nešto novo

Ako vam se zajedničko druženje uglavnom sastoji od dobre klope doma te gledanja omiljenih serija, ovog vikenda budite aktivni, šećite prirodom, jedite na otvorenom, vozite se biciklom i uživajte u pokretu. Ako ste uglavnom aktivni, priuštite si mirniji, lijeni vikend. Isto tako, nemojte zaboraviti na nove seksualne aktivnosti. Kupite seks-igračku, budite nježni jedno prema drugome, istražujte, uvedite predigru i probajte aplikacije za bolji seks. (Pročitajte: 5 aplikacija pomoću kojih ćete začiniti seksualni život i dobro se zabaviti)

Foto: Simon Maage/Unsplash