5 znakova koji ukazuju na to da nosite krivi grudnjak

by | 27 siječnja, 2021

Iako su istraživanja pokazala da 80 posto žena nosi krivi grudnjak, većina njih nije ni svjesna te greške.

Od tih 80 posto, 70 posto žena nosi premali grudnjak, dok 10 posto njih nosi prevelik. Nekada je uzrok tomu i činjenica da mnogi brendovi ne prave nedovoljno velike grudnjak, no češće je uzrok neznanje koje vodi ka odabiru krivoga grudnjaka. Jedan od prvih indikatora preuskog grudnjaka je zatezanje i nelagodan osjećaj. No kako biti sigurni u to da je grudnjak premalen? U nastavku pronađite odgovore na to pitanje.

Kako znati je li grudnjak koji nosite preuzak?

Vjerovali ili ne, nošenje preuskog grudnjaka može imati negativan učinak na zdravlje žena. Nekad je taj učinak manje štetan, a nekad može zadati ozbiljnije brige. Ovi će vam znakovi ukazati na to da vam grudnjak koji nosite ne odgovara.

Iziritirana koža

Suviše uzak i premalen grudnjak može biti uzrokom raznih kožnih oboljenja poput folikulitisa, dermatitisa, osipa. Preuska odjeća uzrokuje znojenje, pa koža postaje plodnim tlom za razne bakterije i gljivice. (Pročitajte: Osamdeset posto žena nosi krivi broj grudnjaka, vjerojatno ste i vi jedna od njih)

Neprestano namještanje

Ne postoji ništa iritantnije od grudnjaka koji morate neprestano namještati, a to postaje osobito nezgodno kad ste već odjeveni i kad prisustvujete događanju na kojem se ne možete neprestano češati i dodirivati. Ako imate grudnjak koji morate često vratiti na svoje mjesto, vjerojatno vam je premali.

Žgaravica

Uska odjeća poput steznika, duboke uske suknje, ali i preuskog grudnjaka može izazvati žgaravicu te bolove u abdomenu.

Grudi koje vire izvan košarica

Bilo da vam grudi ispadaju iz donjeg ili gornjeg dijela košarice, znajte da nosite neodgovarajući, odnosno premali grudnjak. Grudnjak koji vam odgovara svojom veličinom donjim će šavom pratiti “korijen” vaših grudi te stajati ravno i bez nabora na vašem prsnom košu.

Bol u gornjem dijelu tijela

Najčešći problem kod nošenja kod neodgovarajućeg grudnjaka su premale košarice, naramenice koje padaju te preširoka i suviše opuštena traka koja ide oko leđa. Sve to rezultira grudnjakom koji je neudoban te koji nedovoljno drži grudi, a to pak dovodi do bolova u leđima i ramenima.

Foto: Dainis Graveris/Unsplash