Osamdeset posto žena nosi krivi broj grudnjaka, vjerojatno ste i vi jedna od njih

by | 7 kolovoza, 2020

Bilo da se radi o krivom broju košarica, (ne)udobnosti, hrabrosti i želji da hodate bez jednog, grudnjaci će ženama zauvijek biti nepresušni izvor tema za razgovor.

I dok se neke žene bore s okolinom i mitovima kad je u pitanju (ne)nošenje grudnjaka, mnoge nisu ni svjesne da cijeloga života nose krive košarice. Znanstvena istraživanja pokazuju kako čak 80 posto žena nosi krivu veličinu grudnjaka. Od tih 80 posto, 70 posto žena nosi premali grudnjak, dok 10 posto njih nosi prevelik. Ove nas brojke ne čude s obzirom na to da većina brendova ne proizvodi dovoljno velike grudnjake, stoga velika većina žena završi s grudnjacima koji im zadaju bolove i nelagodu. Iako je Oprah o ovom problemu govorila u svojoj emisiji iz 2005. godine, mnoge žene i dalje nisu toga svjesne.

Kako onda izračunati pravu veličinu grudnjaka?

Danas, kad je znanost toliko napredovala, postoji vrlo jednostavno rješenje za to. No, nažalost, ono nije baš svima dostupno. Radi se o 3D skenerima koji će u tren oka precizno izračunati veličinu vaših košarica. No ako do istih ne možete doći, ne brinite se, postoji i rješenje koje je svima dostupno. Radi se o dobrom starom krojačkom metru pomoću kojeg ćete izmjeriti širinu prsa i širinu leđa tako što ćete metar staviti najprije na grudi te, zatim, točno ispod grudi. Smjernice i kalkulator za izračun ispravne veličine grudnjaka naći ćete OVDJE.

Foto: Unsplash