5 stvari koje žene nikako ne bi trebale raditi prije seksa

by | 19 listopada, 2020

S godinama svi postajemo iskusniji, slobodniji te se osjećamo sve bolje i ugodnije u vlastitom tijelu.

No bez obzira na iskustvo, pogreške su moguće, a neke od njih događaju se prije samog odnosa. U nastavku vam donosimo pet pogrešaka koje možda nesvjesno činite prije seksualnog odnosa.

Korištenje antihistaminika

Antihistaminici su lijekovi koji se koriste protiv alergija. S obzirom na to da ovakvi lijekovi isušuju sluznicu noga, oni mogu biti uzrok suhoće vagine, stoga se ne preporučuje njihovo korištenje prije seksa.

Ljuta i začinjena hrana

Ljuta hrana može biti pogreška zbog nekoliko stvari. Prije svega, jedenje vrlo začinjene i ljute hrane može utjecati na miris vaše hrane. Druga negativna posljedica je nadutost i vjetrovi tijekom seksa. Treća se tiče partnera ili partnerice te oralnog seksa. Ako jedete ljutu hranu, ne biste trebali oralno zadovoljavati partnera ili partnericu jer to može biti bolno za njihove genitalije.

Previše alkohola

Umjerena količina alkohola nekim ljudima pomaže da se opuste, no pretjerivanje u alkoholu ne vodi ničem dobrom. Istraživanja su pokazala da žene pod utjecajem alkohola teže dolaze do orgazma.

Brijanje

Ako birajte brijanje prije depilacije, budite oprezni. Nemojte se nikada brijati neposredno prije seksualnog odnosa, jer to može dovesti do iritacije i stvaranja malih ranica. To može dovesti do infekcija te lakšeg prenošenja genitalnog herpesa i HPV-a. Stručnjaci kažu da je najbolje koristiti odgovarajuću krenu nakon brijanja kako ublažili iritacije.

Korištenje hrane za predigru

Korištenje šlaga ili čokolade za predigru nekim ljudima može zvučati zabavno, no posljedica može biti gljivična infekcija. Sve što u sebi sadrži šećer može imati negativne posljedice za zdravlje vaginalne flore, stoga nikako nemojte koristiti takve stvari za predigru ili kao lubrikant.

Foto: Ava Sol/Unsplash