5 serija o odrastanju koje trebate pogledati ako se osjećate izgubljeno

by | 13 ožujka, 2021

Serije su često izvor inspiracije, ali i utjehe koja nam je svima ponekad potrebna u teškim i čudnim životnim periodima.

Likovi s kojima se možete poistovjetiti i u kojima možete vidjeti vlastite prijatelje, vaše probleme te izazove s kojima se srećete u životu uvijek su dobar podsjetnik na to da se sve može riješiti. Ako vam ovih dana treba netko tko će vam putem malih ekrana reći da će sve biti u redu, donosimo vam paletu likova s kojima ćete se smijati, plakati te shvatiti i povezati. U njihovim ćete problemima pronaći svoje, a njihova će vas rješenja i snalažljivost potaknuti na rad te promjene u vlastitom životu.

Serije o odrastanju

Jutro će promijeniti sve

Ako se volite prisjećati vlastitih promašaja, ljubavi, situacija koje su boljele, situacija iz kojih ste naučili, ovo je prava serija za vas. Ako volite život, onakav kakav on doista jest, sa svim ljepotama i svim gadostima, ovo je serija za vas. Ako se trenutačno nalazite u periodu u kojem vam je teško prepoznati osobu koju ujutro zateknete u odrazu, ovo je serija za vas jer ovo je serija koja će vam reći da je život nekad užasno nepredvidiv i težak, ali će vam dati i nadu u sutra jer jutro doista može promijeniti sve. Seriju možete besplatno gledati na RTLplayu.

Broad City

Ilana i Abbi su drukčije od svih ženskih likova koje ste do sada sretali u serijama i filmovima. Njihov život u New Yorku nije obojen glamurom, a njihovi problemi su nesvakidašnji i nevjerojatno urnebesni. Ovo je nešto drukčija serija o odrastanju, odnosima i prijateljstvu. Ako se želite glasno smijati i vidjeti svijet iz neke druge perspektive, Broad City će vam to omogućiti.

Transparent

Transparent je serija od odrastanju cijele jedne obitelji čiji članovi iako već odrasli ljudi, moraju krenuti ispočetka. Razlog za to je priznanje oca i glave obitelji o vlastitoj transrodnosti. Nakon što Mort postane Maure, cijela se obitelj mora adaptirati te naučiti živjeti s tim.

Fleabag

Fleabag je serija koju je na trenutke vrlo bolno gledati. Njezini su junaci izgubljeni, nesretni i tužni. Glavna junakinja, Fleabag, koja izgubljeno korača vremenom i prostorom tragajući za sobom samom, postat će vam najbolja prijateljica. Potpuno slomljena, svoje krhotine skuplja na krive načine. Liječi se alkoholom, besmislenim vezama koje uvijek završe tragično, seksom koji nikada ne rješava ništa. Njezina je priča jako teška, a njezini problemi iz prošlosti golemi. No Fleabag je definitivno lik iz serije s kojim ćete se moći povezati. Iako su snimljene samo dvije sezone, ovu seriju itekako vrijedi pogledati.

You’re The Worst

Serija koja prikazuje ljubav i zajednički život dviju toksičnih, antisocijalnih osoba koje odbijaju vezanje i koje imaju problema sa sobom samima i mentalnim zdravljem. U seriji su savršeno prikazane posljedice koje na odnos imaju određeni psihički problemi poput depresije i PTSP-a. Prihvaćanje, rast, odrastanje i borba obojeni ljubavlju i vrhunskim humorom prikovat će vas za stolice, a Gretchen i Jimmy postat će vaš najdraži ljubavni par s malih ekrana.

 

Screenshot: YouTube