5 prijedloga za kućna druženja koja će vas zabaviti više nego izlasci

by | 8 listopada, 2020

Vikend-druženja s prijateljicama u udobnosti doma mogu biti itekako zabavna. No većini društava takva se druženja svedu na čašicu omiljenog pića i razgovor.

Hladnije temperature i novonastala situacija koju nam je donio koronavirus doveli su do toga da izlasci postanu stvar prošlosti. Ako izbjegavate mase, trebate dozu serotonina ili ste odavno prestali izlaziti u kafiće i klubove, a želite uvesti nešto novo u druženja, u nastavku imamo nekoliko prijedloga za vas.

Kuhajte zdravo zajedno

Zajednički obroci zasigurno nisu strana stvar niti u jednom društvu. No večere ili ručkovi uglavnom se svedu na odlaske u restoran, naručivanje ili na kuhanje jedne osobe. Kad sljedeći put dogovorite zajednički obrok, uključite se apsolutno svi u spravljanje istog. Dobra glazba, raspodjela zadataka i boca dobrog vina dovoljni su za zabavu. Ovakve večere savršene su za spravljanje malo kompliciranijih zdravih obroka.

Igrajte društvene igre

Iako je izbor doista velik, mnoge odrasle osobe ne znaju da društvene igre nisu rezervirane samo za djecu. Bilo da ih kupujete, smišljate sami ili ideje pronalazite na internetu – društvene igre začinit će svaku večer.

Stvarajte zajedno

Rezervirajte jedno druženje za zajedničko stvaranje. Slikajte, fotografirajte jedni druge, crtajte, pravite nakit, pronađite DIY projekte na internetu i bacite se na izrađivanje i stvaranje. Stvarajući ćete se dobro zabaviti, a na kraju večeri imat ćete predivne “suvenire” koje ćete ponijeti doma.

Plešite

Činjenica je da plesanje podiže raspoloženje, a ono također može zamijeniti trening. Ne postoji bolji osjećaj od slušanja glasne muzike i potpunog prepuštanja omiljenim melodijama i ritmu. Ako tome dodate i ljude koje volite, dobit ćete nezaboravnu zabavu.

Napravite karaoke ili tematski party

Pjevanje omiljenih pjesama, bez obzira na to imate li glasovne sposobnosti ili ne, uvijek podiže raspoloženje. Odabir kostima za tematsku zabavu, spremanje i iščekivanje tuđih maski sa sobom uvijek donose dozu uzbuđenja i veselja. Za ovakva druženja ne treba vam dodatni povod osim zabave. Nemojte ih čuvati samo za posebne trenutke, a ako baš morate, Halloween je iza ugla.

Foto: Kelsey Chance/Unsplash