3 znaka koja upućuju na to da trebate prekinuti ljubavnu vezu

by | 20 studenoga, 2020

Prekidi bi trebali biti vrlo jednostavna stvar te predstavljati razilazak dvije osobe na dvije različite strane. No kad su emocije upletene, svaki odnos i svaka njegova posljedica postaju potencijalno teški i komplicirani.

Upravo zbog emocija, koje često znaju zavarati, ljudi redovno produžuju agoniju te ostaju u vezama kojima je davno trebao doći kraj. Strah, kao glavna emocija koja nas tjera na čudne i ponekad neobjašnjive poteze, često nas dovodi do odugovlačenja i forsiranja ljubavnih odnosa koji nas zapravo guše. Potpuno je prirodno preispitivati odluke vezane uz prekid, osobito kad se radi o ozbiljnim i dugogodišnjim vezama.

3 znaka koja ukazuju na to da trebate prekinuti vezu

Ako ste zapeli u vlastitim mislima i ne možete se odlučiti je li vrijeme za okončati vezu ili ostati u istoj, u nastavku vam donosimo nekoliko smjernica koje će vam zasigurno pomoći.

Više se svađate nego što uživate jedno u drugome

Svađe i rasprave dio su svake zdrave i stabilne veze. No to ne znači da te svađe trebaju biti česte, nasilne i bez konkretnog i zdravog rješenja. Ako ste primijetili kako se u vezi toliko svađate da su svađe postale češća stvar od uživanja, razumijevanja i podrške – trebali biste dobro razmisliti želite li biti u takvoj vezi. Česte svađe uglavnom su znak da trebate izaći iz veze, osobito kada te svađe imaju loše ili nikakvo rješenje.

Osjećaj vam govori da to (više) nije to

Emocije nas doista mogu zavarati, no onaj unutarnji osjećaj koji nas opominje ili odobrava trenutačnu situaciju uvijek trebamo slušati. Ako usred druženja s partnerom ili partnericom te za vrijeme perioda bez svađanja osjetite prazninu i pomislite da to nije to, poslušajte taj unutarnji osjećaj. Život je prekratak za osrednje veze i odnose koji nam ne donose sreću i volju za ulaganjem u iste. Nemojte zaboraviti da veza s “krivom” osobom donosi veću usamljenost nego samački život.

Češće ste tužni i ljutiti, a manje nasmijani

Mnogi stručnjaci napominju kako je za dobru i stabilnu vezu vrlo bitan humor i međusobna moć nasmijavanja i uveseljavanja. Ako ste primijetili da u trenutačnoj vezi češće osjećate tugu i bijes od sreće, to je jasan znak da trebate prekinuti taj odnos. Nitko ne treba trpjeti odnose koje ih čine tužnima, manje vrijednima i ljutitima.

Foto: Ba Tik/Pexels