3 sigurna znaka koja ukazuju na to da vam je veza u opasnosti

by | 22 rujna, 2020

Većina veza ima rok trajanja, a isti se može spriječiti konstantnim radom i iskrenom te otvorenom komunikacijom.

Kada duga veza dođe kraju, osobe koje su u njoj bile proživljavaju jednu od težih životnih lekcija i prepreka. U nastavku vam donosimo tri sigurna znaka da se veza bliži kraju te načine na koje to možete spriječiti.

Nestalo je “kako si” iz svakodnevnog razgovora

Postoje naporni dani koji jednostavno ne dopuštaju da bilo koga oko sebe pitate kako je jer najčešće ne znate ni kako ste sami. Takve se stvari često događaju parovima s malom djecom, koji se još uvijek pokušavaju naviknuti na novi ritam. No ako primijetite da vas ili vašeg partnera ne zanima kako je druga strana provela dan i kako se osjeća, znak je to da ste izgubili interes jedno za drugo. U tom slučaju budite iskreni jedno prema drugome i otvoreno pričajte o vlastitim osjećajima. Zapitajte se jeste li spremni na velike promjene u odnosu te kako bi te promjene trebale izgledati.

Drastične razlike u seksualnim željama

Ako se događa da jedan partner ima veće i češće seksualne potrebe od drugog, dolazi do neizbježnih komplikacija. Netko će se, nakon neprestanog odbijanja partnera, okrenuti varanju, a netko će pronaći načine da tu potrebu uguši. U bilo kojem od ta dva slučaja doći će do udaljavanja i, najčešće, prekida odnosa. Seks je normalna potreba i sastavni dio veze. Ako imate problema u tom području, najbolje bi bilo obratiti se stručnjaku te otvoreno popričati o načinima na koje možete začiniti odnos.

Već ste prošli kroz težak prekid, no odlučili ste se za pomirbu

Velik broj terapeuta potvrdit će vam činjenicu da parovi koji se nakon prekida pomire uglavnom ponovno požele prekid. To se osobito odnosi na osobu koja je inicijator prekida. Bez obzira na to je li ta osoba zahtijevala ponovnu šansu, najčešće dolazi do toga da je veza ponovno guši. Kako biste izbjegli takav scenarij, iskreno si odgovorite na pitanje želite li doista biti u toj vezi i što se krije iza vaše želje. Uzrok ponovnom prekidu su nerazriješeni problemi te mirenje bez rada na onim stvarima koje su vam smetale kod partnera ili koje su njemu smetale kod vas. Koliko god razgovori bili bolni, morate biti iskreni, otvoreni i potpuno ogoljeni pred partnerom. Tek tada ćete vidjeti možete li riješiti stvari koje vam smetaju jedno kod drugoga i ima li smisla miriti se.

Foto: The HK Photo Company/Unsplash