3 odlična self-help podcasta koje možete slušati bilo kada

Sve se više brinemo o svom psihofizičkom zdravlju, a popularnost podcasta leži i u njihovoj praktičnosti za upijanjem novih informacija

by | 26 travnja, 2021

Bez obzira na to trebate li motivaciju, osjećate li se pomalo izgubljeno ili želite savjet i edukaciju, ovi zanimljivi podcasti sjajno su mjesto za početak.

Iako su knjige bile te koje su bile rezervirane za “self-help” tematiku, popularnost podcasta porasla je tijekom posljednjih godinu dana, a žanr samopomoći je počeo obuzimati ovaj zanimljiv medij.

Podcasti za samopomoć ispunjeni su sjajnim pričama, preporukama i savjetima za rješavanje velikih životnih prepreka, od upravljanja novcem do suočavanja s teškim emocijama. Dakle, bez obzira na to želite li proširiti vidike ili vam je potrebna neka posebna podrška, evo nekoliko zanimljivih podcasta koji će vam se nesumnjivo svidjeti.

The Happiness Lab with Dr. Laurie Santos

U svakoj epizodi Santos, poznata profesorica psihologije koja je stvorila Yaleov svjetski poznati tečaj sreće, koristi svoje znanje i najnovija znanstvena istraživanja kako bi razotkrila neke od najrasprostranjenijih mitova o sreći i pružila vam novu i svježu perspektivu.

Power Hour

Kako najuspješniji i najutjecajniji ljudi na svijetu rade to što rade? To je premisa “sata napajanja” Adrienne Herbert, kojim bliže proučava procese i dnevne rituale vodećih trenera, kreativaca, kreatora promjena i inovatora. Sa sugovornicima poput beauty stručnjakinje Liz Earle, olimpijke i sportašice Dame Kelly Holmes i TV voditeljice AJ Odudu, Power Hour osmišljen je kako bi vam pružio nove ideje koje će vam pomoći da svaki dan iskoristite na najbolji mogući način.

Unlocking Us

Ovaj podcast Brené Brown često se smatra vrhuncem podcasta samopomoći – i to s dobrim razlogom. Osim činjenice da ima nevjerojatno umirujuć glas, Unlocking Us otvara naš apetit za otvorenim i autentičnim razgovorima o šarolikosti ljudskog bića. Svakog tjedna razgovara s drugim gostom kako bismo zajednički razmislili o svojim osjećajima i iskustvima – noviji gosti su Dolly Parton, Roxane Gay, Melinda Gates i Barack Obama. Ovaj će vas podcast definitivno “otključati”.

Foto: FTiare/Shutterstock