13 beauty proizvoda uz pomoć kojih svaku večer možemo pretvoriti u mini self-care ritual

by | 2 travnja, 2020

U situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo, priznajemo, malo što nas može utješiti. Samoizolacija, neizvjesnost, egzistencijalne krize i strah od budućnosti rezultiraju time da kupujemo samo ono nužno, dok tjeskobi pogoduje i usamljenost koju mnogi osjećaju zahvaljujući mjerama “socijalne distance”.

I premda štošta iz ovog perioda možemo naučiti i primijeniti u budućnosti, poput štedljivosti, minimalizma u svim područjima života, poštovanja prirode, empatije, zajedništva i njegovanja odnosa s dragim ljudima, od velike je važnosti stvoriti svojevrsne rituale samopomoći. Pri tom mislimo na aktivnosti koje će nas smiriti, pomoći nam pogledati situaciju iz drukčije perspektive te, naposljetku, inspirirati nas da u svemu pronađemo nešto dobro ili pak osmislimo plan za budućnost. Nešto što nam je dosad bilo od pomoći je ujedno nešto što i u ovim iznimnim okolnostima možemo nastaviti prakticirati jer je jednostavno i financijski prihvatljivo.

Riječ je, naravno, o malim beauty ritualima koji su se u slučaju mnogih žena pokazali kao smirujući, pa čak i meditativni tretmani koji u aktualnom periodu mogu osigurati privid normalne svakodnevice. Gel za čišćenje lica koji će nas osvježiti, omiljena krema koja će hidratizirati naše lice, balzam koji će usne učiniti božanstveno mekima, losion uz kojeg će koža tijela postati baršunasta… I sve to uz meko svjetlo zapaljene mirisne svijeće. Dobar večernji ritual za smirenje, zar ne?

U nastavku vam donosimo proizvode u koje se mi pouzdamo i koje koristimo na dnevnoj bazi. Samo zapamtite – da bi ovakav beauty ritual zaista imao meditativni učinak, pokušajte osvijestiti svaki svoj pokret, uživajte u svakom mirisu koji osjetite i zamišljajte kako svaka kapljica krema i losiona za njegu čini dobro vašoj koži. Pomognimo si da se osjećamo dobro!

Za lice

NIVEA Naturally Good mlijeko za čišćenje (56,90 kn)

 

Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster

L’Occitane booster za područje oko očiju (441,70 kn)

Melascreen Photo-Aging Global serum (349,15 kn)

 

Eau Thermale Avène Hydrance Aqua-gel višestruko primjenjiva njega (168,36 kn)

Catrice Hydro Plumping serum (48,90 kn)

Tinktura masažer za lice (147 kn)

Za tijelo


Eucerin pH5 blagi gel za tuširanje

Eucerin pH5 blagi losion

Za kosu

Klorane zaštitni balzam s vodenom metvicom (95,80 kn)

Melvita organsko, mirisno i multifunkcionalno ulje (122,50 kn)

 

Za ruke

Eau Thermale Avène Cicalfate Hand obnavljajuća barrier krema (95,61 kn)

L’Erbolario krema s maslinovim uljem i vitaminom E


Eveline Depend set za francusku manikuru (59,90 kn)

Foto: The Tonik on Unsplash