Znate li što sve možete s rumenilom?

by | 4 listopada, 2012

 Rumenilo može zamijeniti mnoge druge make-up proizvode.

Ukoliko želite svakodnevno biti savršeno našminkani, ne morate kupiti baš svaki make-up proizvod koji ugledate na policama parfumerija. Rumenilo je proizvod koji već imate i svakodnevno ga koristite, a koji može imati višestruku ulogu u procesu šminkanja. Osim što se koristi za uljepšavanje lica, ovaj proizvod naglašava dekolte, skriva ožiljke i bijele linije od sunčanja, a idealna je zamjena i za balzam za usne ili sjenila za oči. 

KORIGIRAJTE LICE
Osim za naglašavanje obraza i jagodica, rumenilo se može koristiti i na drugim dijelovima lica poput čelo i brada, što posebno pristaje ženama prirodno blijedog tena. Nanesite malo rumenila na čelo kako biste licu dali toplinu ili umjesto na čelo, nanesite ga na bradu kako biste izbjegli efekt dvostruke brade. Imate li ožiljke na licu, ponekad korektor nije dovoljan za njihovo potpuno prikrivanje. Upotrijebite i rumenilo koje prikriva ožiljke, crvenilo na licu, čak i prištiće.

Našminkajte KAPKE
Odgovarajuće nijanse sjenila za oči mogu se koristiti umjesto rumenila na obrazima, a isto vrijedi i u obrnutom slučaju. Rumenilo je postojano na koži dosta dulje od drugih proizvoda i zato je savršena zamjena za sjenku na kapcima očiju, posebno za dnevni look.

Namažite usne
Rumenilo najčešće dolazi u nijansama koje odgovaraju i boji usana. Pomiješajte rumenilo s vazelinom za usne i dobiti ćete sjajilo za usne u boji, piše She . 

KORISTITE GA NA TIJELU
Nakon sunčanja u kupaćem kostimu ostaju bijele crte na koži koje možete sakriti uz pomoć rumenila, možete na taj način pokušati prikriti i strije. Velikom četkom nanesite više slojeva rumenila na bijelu liniju kako bi ona potpuno nestala. Želite li naglasiti dekolte i vizualno povećati grudi, nanesite malo rumenila na to područje