Znate li koliko dugo i kako pravilno čistiti lice?

Čišćenje lica osnovni je i najvažniji korak njege kože

by | 3 svibnja, 2021

Nemojte pojednostavljivati čišćenje kože. Ono je osnova vaše skincare rutine baš jednako kao što je i voda osnova hidratacije.

Čišćenje kože nije samo jedan od koraka rutine i ako nije dobro napravljeno, nijedan korak nakon nje neće biti dovoljno dobar. Svjesni smo da se najviše interesa uvijek proteže oko seruma, retinola i hidratantnih krema, no vjerujte nam na riječ da je prvo pitanje koje bi se trebali pitati – znam li doista očistiti lice i kako znam da mi je koža čista? Bez toga, čekaju vas začepljene pore, preuranjeno starenje kože i oštećenje iste. (Pročitajte: Kako pravilno koristiti micelarnu otopinu i zašto ju je bolje izbaciti iz rutine?)

Svačija koža je drugačija, pa možda zahtjeva i različite čistače ili načine, učestalost čišćenja, no koliko dugo ju čistite više-manje svi dijelimo. Dermatolozi i kozmetičari preporučuju minimalno 30 sekundi pranja kože s čistačem, a ako radite double cleanse (što biste trebali svakako navečer), radite 1 minutu – po 30 sekundi s uljnim i 30 sekundi s gel čistačem. U tom vremenskom periodu pročistit ćete pore u koje se skupila prljavština ili šminka tijekom dana, a moći ćete i dosegnuti svaki dio lica bez da nešto zaboravite. Obavezno masirajte lice dok umasiravate čistač i posvetite se sebi barem tu jednu minutu u danu. (Pročitajte: Kako učvrstiti kožu vrata i pravilno se brinuti o njoj?)

Foto: Unsplash