Evo koji je horoskopski znak vaša srodna duša

by | 7 veljače, 2020

Ljubav katkad djeluje na misteriozne načine ili jednostavno – u skladu sa zvijezdama. Određeni horoskopski znakovi kompatibilniji su s drugima i ako vas zanima kojeg bi znaka mogao biti vaš idealan partner, astrologija bi vam mogla dati odgovor.

Da bi vam pomogao u pronalaženju idealnog partnera, Pop Sugar je kontaktirao Athenu Perrakis, osnivačicu i izvršnu direktoricu Sage Goddessa koja je objasnila da to što je netko istog znaka kao vi ne znači nužno da vam odgovara kao ličnost.

“U partnerima tražimo dopune, a ne kopije sebe. Intuitivno tražimo ljude koji mogu popuniti naše praznine ili biti yin našem yangu, premda prevelika razlika svakako stvara sukob”, govori Athena.

Ovan

Najviše mu odgovaraju: Lav, Strijelac.

Potreba Ovnova za avanturama najbolje će ih povezati s Lavovima i Strijelcima, drugim vatrenim horoskopskim znakovima, koji razumiju vatreni temperament Ovnova. Vaga je, s druge strane, potpuno suprotan znak od Ovna, a i ostali zračni znakovi koje karakterizira komunikativnost – frustriraju Ovna koji ne voli puno govoriti, već raditi. U vezama, Ovnovi se boje gubitka neovisnosti.

Bik

Najviše mu odgovaraju: Djevica, Jarac, Vaga.

Bik, koji je uvijek otvoren za ljepotu, dobar ukus i udobnost, najbolje će se slagati sa zemaljskim znakovima, Djevicom i Jarcem, koji se također prepuštaju osjetilnom uživanju. Vaga i Bik, kojima vlada Venera, dobar su spoj za dijeljenje strasti prema umjetnosti. Bikovi, koji se dosta oslanjaju na sebe, katkad se boje vezanja za nekoga.

Blizanci

Najviše im odgovaraju: Vaga, Vodenjak i Lav.

Blizancima će jako odgovarati drugi zračni znakovi – Vage i Vodenjaci, koji mogu ispratiti njihove intelektualne pothvate i prepustiti se njihovoj ljubavi prema dobrom razgovoru. Blizanci se odlično slažu i s Lavovima, ali ne i s vodenim znakovima – Ribama, Škorpionima i Rakovima, koji više žele ostvariti duboku fizičku i emotivnu vezu.

Rak

Najviše mu odgovaraju: Ribe, Rak, Škorpion.

Prema Rakovima se mora odnositi s velikim oprezom jer su jako osjetljivi i najlakše ih je povrijediti, a mnogi drugi znakovi previše su grubi za nježnu dušu Raka. Rakovi se dobro uklapaju s preostalim vodenim znakovima, osobito s maštovitim i ljubavlju ispunjenim Ribama koje se neće ustručavati zaplakati i suosjećati s Rakom. Jarac, koji je suprotnost Raku, može mu pružiti podršku, sigurnost i oslonac, ali ne spada u partnere s puno empatije.

Lav

Najviše mu odgovaraju: Ovan, Strijelac.

Lav uživa u pomisli kako ga svi vole, ali ne može se svatko nositi s vatrenom prirodom Lava. Lavovi se dobro slažu s Ovnovima i Strijelcima, ostalim vatrenim znakovima, koji su podjednako vatreni i neustrašivi, i ne ustručavaju se pružiti iskrenu povratnu informaciju koja je Lavovima potrebna. Lavovi istovremeno inspiriraju sve druge, ali i uzimaju drugima previše energije. Partnerstvo dva Lava predstavlja stalnu borbu za “krunu”.

Djevica

Najviše im odgovaraju: Jarac, Bik.

Djevice ne toleriraju dramu i ljubav pokazuju postupcima. Njihova praktična priroda dobro se podudara sa znakovima koji ne unose dramu, kao što su ostali zemljani znakovi, Jarac i Bik. Oni traže partnere koji će raditi podjednako naporno, iako nitko ne radi više od Djevice. Vatreni znakovi mogu začiniti život Djevice, ali njihova nepredvidivost i manjak obraćanja pažnje na detalje mogu Djevicu napraviti nervoznom.

Vaga

Najviše im odgovaraju: Blizanci, Vodenjak.

Vage se s gotovo svima dobro slažu jer su iznimno prilagodljive svim horoskopskim znakovima. Ovaj društveni i intelektualni znak uživa u društvu brbljivih Blizanaca i inovativnih Vodenjaka. Vaga želi pametnog, staloženog i atraktivnog partnera, tako da znakovi koji su emotivno nestabilni poput Raka i Škorpiona predstavljaju rizik. Vatreni znakovi – Ovan, Lav i Strijelac su Vagama dobar izvor inspiracije. Vage imaju averziju prema konfliktima i boje se narušavanja mira.

Škorpion

Najviše im odgovaraju: Rak, Ribe, Jarac, Bik.

Škorpion nikada nije zadovoljan površinskom slikom i uvijek se trudi zagrepsti ispod površine. S jakim seksualnim i emocionalnim nagonom, Škorpionu je potreban netko sa željom i izdržljivošću. Dobro se uklapa s vodenim znakovima, Rakovima i Ribama, koji razumiju njihovu posebnu vrstu ljubavi u kojoj se rađaju duboki osjećaji i očituju se na mnogo različitih načina. Škorpion je jako posvećen i vjerojatno bi se osjećao izdanim ako bi pored sebe imao poletne Blizance ili lutalice Strijelce. Jarčevi i Bikovi mogu se pokazati kao fantastični ljubavnici.

Strijelac

Najviše im odgovaraju: Ovan, Lav, Blizanci.

Strijelčevi su lutalice. Vole slobodu i uvijek se okreću prema sljedećoj najboljoj stvari. Drugi vatreni znakovi – Ovan i Lav, mogu ih ispratiti u toj potrazi, dijeleći s njima zanos i strast za životom. Ne zaboravite – nisu svi koji lutaju ujedno i izgubljeni. Strijelac ne može podnijeti partnera koji ga želi kontrolirati, promijeniti ili popraviti kao što su Škorpion, Djevica ili Jarac. Strijelcu je potreban netko tko će s njim istraživati i zabavljati se, poput Blizanaca i Ovna. Strijelca je teško obuzdati, kako fizički, tako i mentalno.

Jarac

Najviše mu odgovaraju: Bik, Djevica, Rak.

Jarac se dobro slaže sa svima koji život shvaćaju ozbiljno i žele napredovati. Bik je najbolji kandidat, ali Djevica također inspirira Jarca radnom etikom. Lav, s druge strane, inspirira Jarca kako bi preuzeo rizike, ali ga istovremeno i straši. Rak i Jarac se dopunjuju jer dijele tradicionalne poglede na romantiku i obitelj. Jarčevi, koji su vrlo odgovorni, ne trpe impulzivne Ovnove i egocentrične Lavove.

Vodenjak

Najviše im odgovaraju: Vaga, Blizanci, Ovan, Strijelac i Lav.

Vodenjak ne trpi ograničenja ili zabrane, tako da najbolje funkcionira s partnerima koji su otvorenog uma poput Vage i Blizanaca. Ovan i Strijelac također mogu motivirati Vodenjaka da ih slijedi u njihovim savršenim idejama. Vodeni znakovi emotivno guše Vodenjaka koji voli i određenu distancu kada je u pitanju intimnost.

Ribe

Najviše im odgovaraju: Rak, Škorpion.

Potreba Riba za emotivnom kompatibilnošću znači da će srodne duše pronaći u Raku ili Škorpionu, vodenim znakovima koji razumiju njihove emocionalne potrebe i lako ih mogu ispuniti. Djevica je suprotan znak od Riba, i iako će zemljani znakovi osigurati stabilnost Ribama, također mogu napraviti da se osjete usamljeno ili tužno zbog svoje nesposobnosti da izraze duboke emocije. Ribe su iznimno osjetljive na energiju oko sebe, a vatrene znakove – Ovnove, Lavove i Strijelčeve vrlo teško mogu primiti.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR