ZNATE LI KOJA JE PLASTIČNA OPERACIJA u velikom porastu kod muškaraca?

by | 21 studenoga, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Čini da žene nisu jedine koje žele imati punije usne. Kako otkrivaju plastični kirurzi, potražnja za ovim operacijama u porastu je kod muškaraca.

Sve više muškaraca želi imati usne poput Brada Pitta, Channinga Tatuma ili Harryja Stylesa. U 2016. broj muškaraca koji su imali plastičnu operaciju povećao se za tri posto u godinu dana, a taj je broj porastao za 28 posto od 2005. godine.

Plastični kirurg s Floride, dr. Rian Maercks,  otkriva da se muškarci sve više okreću ovom zahvatu jer žele puniju donju usnicu, kao i prirodni ‘zločesti smješak’. Taj je trend, objašnjava, rezultat narcističke selfie kulture.  “Društvene mreže, aplikacije za upoznavanje, selfiji… ta je kultura velik dio toga”, objasnio je dr. Maercks i dodao da je povećanje usana injekcijama u njegovoj klinici poraslo s nekoliko na tjedan na pet dnevno. Operacija, koja obično uključuje ugađanje baze nosa i ljuštenje donje usne, koristi punila koja stoje oko 1.000 dolara po mililitru, a obično se koriste četiri doze po pacijentu.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: VECERNJI.HR