Znate li koja biljka svoj puni potencijal iskorištava s vama pod tušem?

by | 10 kolovoza, 2020

Biljke i zelenilo u kupaonici odaje dojam kao da ste na Maldivima, okruženi palmama i kupate se u prirodi, no rijetko koja biljka može funkcionirati u kupaonici u kojoj je puno vlage, a posebno ako u njoj nemate prozor i prirodan dotok svijetla.

No jeste li ikad razmišljali o grančicama eukaliptusa koje možete objesiti iznad glave tuša? Osim što su odlična dekoracija i podsjećaju vas upravo na gore opisanu scenu, ova aromatična biljka iznad tuša ima i brojne beneficije. Eukaliptus će vam biti poput parfema koji će voda dodatno intenzivirati, a dokazano već stoljećima pomaže kod upaljenih mišića i bolova u trbuhu. Također, ima protuupalna svojstva, poboljšava kvalitetu zraka i pomaže kod upala grla.

Beneficiji eukaliptusa u tušu
Miris eukaliptusa je prvo što ćete primijetiti kod ove “dekoracije” u tušu. Djeluje smirujuće, poboljšava koncentraciju i razbuđuje nas, što svakako pomaže kod jutarnjih tuširanja, no neće vas držati budnim ni u večernjim tuširanjima. Osim toga, odličan je za naš respiratorni sustav, tako da inhalacija na ovaj način čini više dobrog nego što možda mislite. Bitno je da ga doista postavite u tuš budući da otpuštanje vodene pare pomaže pri otpuštanju ulja i svih beneficija eukaliptusa te tako radite svojevrsni prirodni difuzor.


Koliko često ga trebate zamijeniti?
Ne postoji određeni vremenski rok nakon kojega trebate mijenjati grančice eukaliptusa, ali obično tjedan do desetak dana period je u kojem miris postaje slabiji, pa je tada pravo vrijeme da uzmete novi.

Foto: Unsplash