Znate li kakav utjecaj na kožu imaju med i matična mliječ?

by | 31 svibnja, 2019

Vodeći svjetski kozmetički brend Guerlain već se puno desetljeće bavi istraživanjem najučinkovitije vrste meda i matične mliječi. Neprestana potraga za najrjeđim prirodnim sastojcima s jedinstvenim svojstvima kako bi ih uklopio u formule svojih proizvoda, rezultirala je idealnom prilikom za predstavljanje novog ulja i seruma iz Guerlainove linije proizvoda naziva Abeille Royale. Osim zatezanja kože lica i uklanjanju bora prirodnim i neagresivnim putem, koža se dodatno kontinuirano hidratizira i ispunjava se iz unutra sve uz pomoć malog stražara okoliša, vrijednim pčelama.

Kozmetička kuća intimno je povezana s pčelama od samoga osnutka, a carski simbol identitet Guerlain kuće datira još od 1853., kada je Pierre-François-Pascal Guerlain kreirao miris Eau de Cologne Imperiale za caricu Eugénie (povodom njezina braka s Napoleonom III). Bočica mirisa ukrašena je reljefnim pčelicama, koje su tada i bile simbol cara Napoleona. Politika tvrtke je briga o osjećaju svrhe. Posvećuje se očuvanju i zaštiti ljepote svijeta i to daje smisao njihovim ambicijama. Nastoji poboljšati ljepotu svojih kupaca, ljepotu svojih proizvoda i ujedno i ljepotu našeg planeta, uz zaštitu okoline i u ovom slučaju pčela.

“Prije dvadesetak godina, odnosno kada sam se počela susretati s kozmetikom, pogotovo s dekorativnom kozmetikom, naletjela sam na Guerlain i istinski se zaljubila u nekoliko vrhunskih proizvoda. Jedan od njih je i puder u malim granulicama koji se nanosi za matiranje te ulje iz nove linije nakon kojega se trenutačno vidi osvježenje lica. Jako sam se razveselila što sam nedavno postala i službena prijateljica Guerlain brenda. Veliki mi je kompliment stajati uz bok Angelini Jolie, koja je također prijateljica brenda. Ono što me osvojilo kod Guerlaina je njihova filozofija i način razmišljanja time da podupiru prirodu, a ne da od nje uzimaju. Kada bi svi tako funkcionirali, ovaj naš planet još bi dugo bio sretan planet”, zaključila je pjevačica Danijela Martinović, službena prijateljica Guerlain kozmetike.

Na predstavljanju najavljena je i 10-godišnja obnova partnerstva za održivi razvoj s Bretanjskim konzervatorijem za pčele (ACANB). Program osigurava zaštitu jedinstvenog elementa svjetske prirodne baštine, autohtone vrste crnih pčela koje obitavaju na otoku Ouessant, pored Bretanje u Francuskoj. Istovremeno, ova inicijativa jamči održivi izvor iznimnih prirodnih sastojaka koje Guerlain koristi u svojim kozmetičkim proizvodima.

Foto: Danijel Brezak