Znate li da sami možete napraviti pomadu za obrve?

by | 24 ožujka, 2021
obrve

Obrve nam utječu i na cijeli izgled lica, pa je odabrati najbolje alate za iste već pola odrađenog posla. Osim što ih ne biste trebali “prečupavati”, nego, ako ne znate, ostaviti stručnjaku da vam napravi oblik. Dobrim make-upom već možete popraviti i svoje pretanke obrve.

Iako na tržištu postoji pregršt izbora šminke za obrve, ne morate nužno isprobavati svaku opciju dok ne dođete do one koja vam najbolje odgovara. Zašto, umjesto toga, ne biste izradili sami svoj proizvod i tako ga isprobali, u točnoj boji koja vam treba s obzirom na vašu boju kose i podton kože? Naš favorit za obrve je pomada kojom, uz dobar kistić, možemo precizno učiniti sve što poželimo, a ostat će na obrvama cijeli dan. (Pročitajte: 5 proizvoda za obrve uz koje će izgledati savršeno)

Kako je izraditi?
Za 50 grama pomade trebat će vam:
– Ambalaža
– Staklena posuda u kojoj ćete kuhati (staviti ju u zdjelu s vodom)
– Lijevak
– 1 žličica bijele kuglice pčelinjeg voska
– 2 žličice (30 ml kokosovog ulja)
– ¼ žličice biljnog glicerina
– 5 kapi jojoba ulja
– 5 kapi ulja vitamina E
– ¼ ricinusovog ulja
– Željezni oksidi (smeđi i/ili crni)

Postupak:
Otopite pčelinji vosak i kokosovo ulje u posudi za kuhanje na srednje jakoj temperaturi. Uklonite sa štednjaka. Dodajte biljni glicerin, jojoba ulje, vitamin E ulje i ricinusovo te miješajte dok se potpuno ne stopi. Ako želite prozirnu pomadu, preskočite sljedeći korak i odmah krenite dalje. Dodajte željezni oksid u boji koja je u skladu s vašim obrvama. Ako ste svjetliji, dodajte minimalno boje. Za brinete dodajte 1/8 smeđeg željeznog oksida. Za tamnosmeđu kosu s pepeljastim tonovima dodajte 1/8 smeđe i minimalno crne. Kad ste to napravili (ili ste preskočili korak), uzmite lijevak i pažljivo izlijte u ambalažu u kojoj će vam pomada biti. Stavite u zamrzivač na 30 minuta kako bi se stvrdnula.

Napomena: Ako želite jače držanje, preskočite biljni glicerin i odlučite se za ljepljiviju formulu.

Foto: Unsplash