Znate li da kožu lica nakon tuširanja ne bi trebali brisati?

by | 8 ožujka, 2021

Kada vidimo nekog s predivnom, njegovanom i sjajnom kožom, dođe nam da odmah zaustavimo tu osobu i počnemo zapisivati cijelu njenu beauty rutinu.

Iako mnogo toga leži u skincare proizvodima i suplementima, postoji i nekoliko tehnika koje nam mogu dati izgled zdrave i sjajne, hidratizirane kože. Make up artistica poznatih, Tiffany Lee u svojoj je virtualnoj radionici objasnila način na koji ona postiže sjaj na koži. Naime, nakon što se istušira, nikada ne briše svoje lice, već ga ostavi mokrim.

Zašto?
Upravo zašto bi trebali i brisati svoju kožu tapkajući ručnikom po njoj, a ne ribajući ju – grubim potezima po licu oštećujete tonus kože, razvlačite ju i isušujete. Osim što vam koža neće biti oštećena ako je ne ribate ručnikom, skincare koji ćete stavljati na kožu netom nakon tuširanja će se bolje upijati u kožu. Sastojci kao što su glicerin i hijaluronska kiselina djeluju tako da se spajaju na vodu i zadržavaju je u koži, dok će ona ostati sjajna i zdrava tijekom cijelog dana. (Pročitajte: Što je glicerin i zašto je dobar za vaše lice?)

I bez brige, ne morate ostaviti lice da se potpuno cijedi nakon tuširanja, ali vlažno lice svakako želite zbog svih proizvoda koji će vam bolje djelovati, baš kao i nakon čišćenja lica. Višak vode s lica odstranite tako da ju umasirate u kožu, a nakon toga nanesete termalnu vodicu za lice koju ostavite da se potpuno upije u lice, te nastavite s regularnom njegom ( serum, hijaluronska kiselina, hidratantna krema i SPF).

Također, kad brišete tijelo nakon tuširanja – pazite da niste agresivni ni prema koži tijela, već lagano utapkavajte ručnik.

Foto: Pexels