Znamo odgovor na pitanje – trebaju li se skincare proizvodi tapkati ili utrljavati u lice?

by | 20 siječnja, 2021

Među mnogim beauty stručnjacima, puno je polemike oko toga na koji način bi se skincare proizvodi trebali nanositi na lice.

Imamo točno definirano kad se koji nanosi, gdje i zašto, no kako još uvijek ostaje pitanje koje nije potpuno odgovoreno – tapkati ili utrljavati. S jedne strane, imamo one koji zagovaraju posebnu tehniku nanošenja proizvoda na lice tapkanjem kako ne bismo razvlačili kožu i uzrokovali nastanak dodatnih bora, a s druge strane imamo one koji tvrde da kružni pokreti prstima po licu i utrljavanje proizvoda u istu – potiču cirkulaciju i daju dodatan sjaj koži dokle god se pravilno izvodi. Pa, što je zapravo istina?
Ne postoji konkretan odgovor koji će vrijediti za svaki proizvod ili za svaku osobu. Ponajprije, najbitnije je da vodite redovitu brigu o svojoj koži, masirali je ili pritiskivali. U globalu, na vama je izbor na koji ćete od ova dva načina nanositi proizvode (uz nekoliko proizvoda koji su iznimke). No svakako je bitno naglasiti da postoji pravilan, nježan, a ne agresivan način za masažu lica kojim ćete doista potaknuti cirkulaciju (pogledajte video u nastavku).

Iznimke: okoloočne kreme i ulja za lice
Određene formule proizvoda ipak zahtijevaju i specifično nanošenje. Okoloočna krema trebala bi se nanositi laganim utapkavanjem na područje oko očiju budući da je to najosjetljiviji i najtanji dio kože. Ako ste agresivni na ovom dijelu lica, to doista može uzrokovati bore i oštećenja na koži.
S druge strane, ulja koja obično nanosimo na kraju naše njege lica, još jedna masaža nije potrebna, nego ugrijavanje ulja među dlanovima i nježno prislanjanje tako ugrijanog proizvoda na lice.

Foto: Pexels