Treba li nam uistinu masaža lica i kako je uključiti u beauty rutinu?

by | 11 rujna, 2020

Jedna od tajni lijepe kože svakako je masaža lica. Tretman od samo nekoliko minuta koji možete napraviti u vlastitoj kupaonici put je do blistave i zategnute kože.

Zašto je važna masaža lica?
Lice i vrat sastoje se od čak 57 mišića o kojima ovisi tonus i izgled kože. Bez obzira na to radi li se o masaži lica u kozmetičkom salonu ili u vlastitom domu, masažom je moguće usporiti starenje, očuvati mladenački izgled i svježinu kože, ali i opustiti se. Masaža lica nezaobilazna je kako biste kožu što duže održali zdravom i elastičnom, a istovremeno potičete cirkulaciju, detoksikaciju i omogućujte da se proizvodi za njegu kože apsorbiraju u dublje slojeve kože.

Kako uključiti masažu lica u beauty rutinu?
Masažu lica možete uključiti u večernju ili jutarnju beauty rutinu, a kao imate vremena i volje, u obje. Kako bi masaža bila ugodna, nužno je stvoriti „sklisku“ površinu kako bi prsti po njoj klizili, a kako istovremeno kožu ne biste nepotrebno „rastezali“. Masažu lica možete napraviti za vrijeme čišćenja lica, ili nakon što na kožu nanesete sve proizvode za njegu. Ako planirate masažu uključiti u večernju beauty rutinu, a svakodnevno koristite make-up, tada je možete napraviti za vrijeme dvostrukog čišćenje kože. Dvostruko čišćenje kože podrazumijeva čišćenje lica u dvije faze, prvo uljnim, a zatim čistačem na bazi vode. S obzirom na to da je ulje vrlo dobar izbor za masažu lica, a želite obaviti brzinsku masažu, onda je ovo idealan trenutak. Nakon što operete ruke i nanesete na lice ulje ili balzam za skidanje šminke, priuštite si i masažu lica.

Također, lice možete masirati proizvodima upravo za to, ali možete se odlučiti i na masažu kad nakon čišćenja na kožu nanesete sve proizvode za njegu kože, osim što ćete se opustiti i potaknuti cirkulaciju i detoksikaciju, kao i sve beneficije koje smo već naveli, omogućit ćete da koža upije proizvode za njegu. Ako ste tip koji više uživa u jutarnjoj rutini njege kože, tada masažu lica možete uključiti u jutarnju beauty rutinu. Osim toga, ako smatrate da se budite umornog i otečenog izgleda, masažom se stimulira i limfni sustav, što potiče prirodan proces čišćenja kože od viška tekućine, pa su rezultat manje naglašeni podočnjaci i istaknutije crte lica.

Dakle, manje je važno u koji dio beauty rutine ćete masažu lica uključiti, bitno je da je napravite što je češće moguće. Postoji cijeli niz masaža za lice koje možete napraviti sami kod kuće. Također, lice možete masirati rukama, jagodicama prstiju ili jade rollerima. Mi smo danas izdvojili nama najdražu masažu lica, a radi se o anti-age masaži lica. Kako je izvesti, pogledajte u videu u nastavku.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Foto: Jonaorle / Pexels