Znamo gdje u Zagrebu možete pojesti preukusan rižoto od tartufa, šafrana i kozica

Ambijent, hrana i atmosfera svakako opravdavaju cijenu

by | 18 kolovoza, 2021
mimes

Da nas pitate, svaki dan bismo isprobavali hranu po različitim restoranima, pa svaka prilika koju uhvatimo – uputimo se na drugu adresu i isprobavamo od najjednostavnijih do potpuno drukčijih jela od onih na koja smo navikli.

Naravno, osim hrane, obraćamo pažnju i na ambijent, koji nas je u našem novom posjetu restoranu potpuno oborio s nogu. Riječ je o novootvorenom restoranu Mime’s na zagrebačkim Vrbanima, koji je ambijentalno miks modernog stila s primjesama baroka u kojem je kič bio na savršeno izbalansiranoj razini. Veliki kristalni luster, štukature na zidovima, plišani separei, nešto tamnija atmosfera, skriveni WC u zidu i šank s pregršt zelenog bilja daju savršen sklad nekoliko razdoblja u današnje doba. Atmosfera je vrlo intimna, bez obzira na velik broj stolova, osoblje je profesionalno, a hrana je ipak ta koja je odnijela pobjedu premda nas je ambijent oduševio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mime’s Trattoria (@mimestrattoria)


Rižoto je inače u svojoj osnovi vrlo jednostavno talijansko jelo, ali vrlo lako može postati bezukusan i suh, što se u ovom slučaju nikako nije dogodilo. Kombinacija tartufa, šafrana i tigrastih mekih kozica odlično je izbalansirana, a jednostavna prezentacija i količina koju dobijete na tanjuru dovoljna je da se i više nego zasitite. Cijena od 112 kuna definitivno opravdava cjelokupno iskustvo, zbog čega svakako imate našu preporuku da posjetite ovu profinjenu oazu u srcu Vrbana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mime’s Trattoria (@mimestrattoria)

Foto: Mime’s/Instagram