Znakovi koji upućuju na to da trebate prekinuti prijateljstvo

by | 15 listopada, 2020

U djetinjstvu mnoge ljude uče da prijateljstva traju zauvijek. No odrastanjem shvatimo da svi odnosi, ukoliko ne radimo na njima, dolaze s rokom trajanja.

Baš kao i veze, i prijateljstva su podložna promjenama jer se mijenjanjem pojedinaca mijenjaju i odnosi. Razdvajanje i prekidi prijateljstva bole kao i ljubavni prekidi te sa sobom donose posljedice koje nikome nisu ugodne. No neka prijateljstva jednostavno ne potraju, a razlozi za to su brojni. U nastavku vam donosimo nekoliko znakova koji upućuju na to da se prijateljstvo približilo kraju te da ste “prerasli” osobu s kojom ste nekada bili jako bliski.

Osjećate se iscrpljeno nakon druženja

Druženja koja nevoljko planirate te druženja nakon kojih doma dolazite iscrpljeni trebate ukinuti. Velika je vrlina znati slušati druge, no ako se određena druženja pretvore u uvijek ista kukanja kojima nema kraja, znajte da to niste dužni slušati.

Živite u prošlosti

Ako s nekim osobama jedino možete funkcionirati u prošlosti, znak je to da se trebate prestati družiti. Zdravi odnosi ne bi se trebali ticati samo stvari koje su se dogodile nekada. Ako vas u sadašnjosti više ništa ne povezuje i ako se morate vraćati u prošlost kako bi pronašli zajedničke teme i bliskost, ne trebate se ni družiti.

Samo se vi trudite

Prijateljstva nikako ne smiju biti jednostrana. Ako se samo vi trudite, ako ste tu, ako slušate i ako pomažete, a nikad ništa ne dobijete zauzvrat, trebate odustati od takvog druženja.

Više nemate ništa zajedničko

Promjene su potpuno normalna stvar i zbog njih ne bismo trebali napuštati voljene osobe. Nikad ni s kim ne možemo dijeliti baš sve interese i mišljenja. No ako vidite da ste se vi i osoba s kojom se družite udaljili, da nemate iste poglede na život te da više ne možete razgovarati, vrijeme je da se razdvojite.

Foto: Ana Shvets/Pexels