Znate li ovih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama?

YSL beauty inicijativa "Abuse Is Not Love"

by | 23 studenoga, 2022
znakovi zlostavljanja u vezi

U utorak, 22.11.2022., u prostorima Wespa spaces održana je YSL beauty press konferencija pod nazivom Abuse Is Not Love (Zlostavljanje Nije Ljubav).

Globalni program pokrenut od strane YSL Beauty 2021., u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna, te 3-godišnjim planom donacije kroz fond #spasime.

Ususret nadolazećem Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama koji se formalno obilježava 25.11.2022., YSL beauty inicijativa Abuse Is Not Love okupila je govornike iz struke, kolege iz medija te influencere s jednim ciljem – osvrnuti se na važan i sveprisutan društveni problem te povećati razinu svijesti i problematiku nasilja nad ženama, odnosno intimnog partnerskog nasilja (*IPV = intimate partner violence).

znakovi zlostavljanja u vezi

Otprilike svaka treća žena doživjet će nasilje u vezi tijekom svog života[1], a danas 600 milijuna žena u svijetu živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. To je problem koji zaslužuje pažnju i vrijeme je da se nešto poduzme. Tema o kojoj se premalo govori i koju se nerijetko mistificira.

YSL beauty obvezao se učiniti sve što može kako bi žene koje se suočavaju s istim osnažio. DATI svoj GLAS tamo gdje je tišina!

znakovi zlostavljanja u vezi

Dora Barker, Karla Zelić, Marco Cuccurin i Mia Negovetić

U ugodnom i stručnom društvu Elle Selak Bagarić, kliničke psihologinje te Ivana Blaževića, predstavnika zaklade Solidarna održao se panel i pokrenula se važna društvena tema kojoj se pristupilo iz stručne i iskustvene perspektive govornika. Ukazalo se na što raniju potrebu prevencije i edukacije mladih ljudi kroz koju se bori i sam brend sa svojih 9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama.

9 ključnih znakova koji ukazuju na signale potencijalnog zlostavljanja u vezama

Sam Yves Saint Laurent je vjerovao još od davne 1961. godine da žene trebaju imati slobodu biti ono što žele biti, slobodu samostalnog izražavanja i nitko im nema pravo isto oduzeti. Borba za slobodom žena i dalje traje, a svi mi se kao osobni pojedinci trebamo boriti za osvještavanje ove problematike te prenošenje poruka novim naraštajima, bez obzira na rodoslovlje.

znakovi zlostavljanja u vezi

znakovi zlostavljanja u vezi

znakovi zlostavljanja u vezi

Ivan Blažević i Ella Selak Bagarić s influencerima

znakovi zlostavljanja u vezi

Ivana Petković Čevra

znakovi zlostavljanja u vezi

Karla Zelić

Tara Thaller

Dora Barker

 

[1] https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/violence-against-women

Foto: PR