Prekrasna zimska sobna biljka koja podiže raspoloženje i donosi optimizam

Bojama protiv lošeg jesenskog raspoloženja

by | 23 studenoga, 2021
božićne zvijezde

S padom temperatura i manjkom dnevnog svjetla u jesensko vrijeme kod mnogih ljudi dolazi i do pada raspoloženja. Otprilike svaka treća osoba pati od lošeg raspoloženja tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. Ali vi možete učiniti nešto po tom pitanju. Baš kao i vježbanje na otvorenom, svijetle boje i biljke također imaju pozitivan utjecaj na raspoloženje ljudi, pa nijedan dom ne bi trebao biti bez njih. Božićna zvijezda doista jest zvijezda među sobnim biljkama koje cvjetaju zimi. Svojim svijetlim bojama svaku sobu može u trenu pretvoriti u ugodno i veselo utočište, ne ostavljajući prostora lošem jesenskom raspoloženju. Ovisno o nijansi, možete postići prilično različite učinke.

Rumene božićne zvijezde stvaraju ugođaj topline i udobnosti

božićne zvijezde

Bilo da su boje marelice, ružičaste boje ili boje lososa, rumene nijanse nisu u trendu samo kada su u pitanju božićne zvijezde, već te nježne pastelne nijanse pružaju i osjećaj topline i udobnosti koji vam može pomoći da se smirite i opustite, posebice ako se spoje s prirodnim materijalima. One imaju umirujuće i okrepljujuće djelovanje na vaše raspoloženje.

Iznad: Velika posuda s mini božićnim zvijezdama boje marelice, ružičaste boje i boje lososa, puzajućom prugastom tradeskancijom, begonijom s lišćem boje hrđe i kalatejom koje su zimi u samom centru zbivanja. Kombinacija božićnih zvijezda i ukrasnog lišća dobro se slaže s drugim sobnim biljkama.

božićne zvijezde

Božićne zvijezde nisu samo sjajne biljke za lončanice, već ih možete i odrezati za stvaranje prekrasnih buketa ili cvjetnih aranžmana. Šarene brakteje tvore tako velike “lažne cvjetove” da one izgledaju sjajno same po sebi. Odrezane božićne zvijezde također imaju dugi vijek trajanja. Ostat će svježe do dva tjedna ako odmah nakon rezanja stabljike umočite u vruću vodu (oko 60 °C) na nekoliko sekundi, a zatim ih uronite u hladnu vodu.

božićne zvijezde

U buketu na slici iznad božićne zvijezde kombinirane su s karanfilima, glavicama maka, staticom, čičkom (eryngium), raznim vrstama ukrasnih trava i granama ariša. Neki od cvjetnih elemenata postavljeni su s vanjske strane jednostavne staklene vaze te pričvršćeni elastičnim trakama i vunom.

božićne zvijezde

Aranžman iznad sastoji se od odrezanih božićnih zvijezda, raznih vrsta ukrasnih trava, statice, čička (eryngium), grane eukaliptusa i vrbe te glavica maka.

božićne zvijezde

Još jedna alternativa klasičnim lončanicama su kokedame. To su ukrasne kuglice mahovine iz kojih izrastaju sobne biljke. Ovaj biljni trend iz Japana, koji postaje sve popularniji i kod nas, osobito je pogodan za mini božićne zvijezde. Kokedame možete jednostavno napraviti sami. Postoji puno uputa za njihovu izradu na internetu pa svakako vrijedi pokušati jer izrada ima pozitivan učinak na raspoloženje, baš kao i boje i biljke. Stoga je kreativan dizajn s biljkama izvrstan način na koji da pobijedite jesensko raspoloženje.

Žute božićne zvijezde ukazuju na vedrinu i optimizam

božićne zvijezde

Žuta boja simbol je sunca i svjetlosti. Svijetlo žute božićne zvijezde uljepšavaju sobu te odišu radošću i optimizmom. Zbog toga su žute božićne zvijezde idealne za istjerivanje melankolije i stvaranje pozitivnog raspoloženja u tmurnim zimskim danima.

božićne zvijezde

Crvene božićne zvijezde označavaju vitalnost i energiju

božićne zvijezde

Iznad: Dobro došli u džunglu! Žarkocrvena boja božićnih zvijezda u savršenom je kontrastu sa zelenilom zidova i ostalim sobnim biljkama, dajući prostoriji dodatnu toplinu i svjetlinu.

Crvene božićne zvijezde idealne su za svakoga tko žudi za više energije i vitalnosti jer crvena boja označava dinamiku i kretanje te pojačava energiju i polet. Ako se osjećate umorno i iscrpljeno, ne možete pogriješiti s crvenim božićnim zvijezdama. Ali ne postoji samo jedna nijansa crvene. Spektar boja božićnih zvijezda kreće se od svijetle do bordo crvene.

božićne zvijezde

Bez obzira na to koju boju božićne zvijezde odabrali, ove će biljke nedvojbeno pozitivno utjecati na vaše raspoloženje. A ako se ne želite ograničiti na samu jednu nijansu, jednostavno kombinirajte nekoliko božićnih zvijezda različitih nijansi jer će vas šareni dekor uvijek razveseliti.

Za puno više ideja dekoriranja s božićnim zvijezdama posjetite https://www.starsuniteeurope.eu/.

Foto: PR