Žena traži odštetu od muža jer joj je uskraćivao seks

by | 9 svibnja, 2011

Jedan muškarac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mogao bi ostati bez više od 12 milijuna dolara zbog „mentalne patnje“ koju je izazvao kod svoje supruge neispunjavanjem bračnih dužnosti. S druge strane, pred sudom u njemačkom gradu Wenningsenu pojavila se žena koja je „oboljela zbog prebučnog seksa susjeda“.
Muškarca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata supruga je tužila za 12 milijuna dolara zbog toga što nije ispunjavao svoje bračne dužnosti i tako joj nanio mentalnu bol, javili su danas mediji.
Žena je sudu rekla da njen suprug nije spavao s njom prva četiri mjeseca njihovog braka 2008. godine i da je kasnije otkrila da pati od problema s potencijom. Ona je zatim optužila supruga da nije uspio zadovoljiti njezine potrebe.
„S obzirom na konzervativne vrijednosti arapskog svijeta i položaj žene u takvom društvu, ostala sam tiha i pokušala sam se prilagoditi, moleći se Bogu da popravi situaciju", naglasila je.
Žena, čija nacionalnost nije poznata, zatražila je 12,25 milijuna dolara odštete. Ona tvrdi da ju je suprug natjerao da napusti posao i da joj je uzeo sav nakit.
Slučaj je trenutno na razmatranju pred sudom u Dubaiju.

Ovdje ga ima i previše
Općinski sud u njemačkom Wenningsenu, kod Hanovera, morao se pak baviti tužbom koju je podnijela jedna žena, tvrdeći da je oboljela zbog prebučnog seksa susjeda.
U tekstu tužbe, koji je pročitan pred sudom, tužiteljica je detaljno opisala buku koju je, kada je imao seks, radio par koji živi kat ispod, a navedeni su vrištanje, stenjanje, lupanje vratima i skakanje po stanu.
Podnositeljica tužbe rekla je da se razboljela zbog te buke. Nije navedeno od koje bolesti.
Dvije strane su se uspjele dogovoriti pred sudom. Navodno prebučan par, ionako, krajem mjeseca napušta stan, ali su se „obavezali da će do tada pripaziti da ne budu bučni".