Želite pogledati nešto smirujuće i nakratko pobjeći od svijeta? Imamo nekoliko prijedloga s Netflixa

by | 30 ožujka, 2020

Ako posljednjih dana imate poteškoća s koncentracijom, spori ste u izvršavanju radnih zadataka i teško vam navečer zaspati jer ne možete stati na kraj roju misli, prvo što morate znati jest da niste jedini, i mi vas potpuno razumijemo.

U situaciji u kojoj smo se našli, baš nitko ne zna što mu je točno činiti. Budućnost nam se čini neizvjesnom, cijela ekonomija je na klimavim nogama, o budućim planovima ne smijemo ni razmišljati, a bolje da to ne činimo ni kad je riječ o budućnosti našeg posla. Ono što vam želimo reći jest da je potpuno u redu ako se osjećate tjeskobno i ako trenutno nemate motivaciju za “rad na sebi”, već se samo želite zavući pod dekicu i čekati bolje sutra.

Naravno, i sami znate kako ćete se jednom morati ustati s tog kauča i uhvatiti se ukoštac s izazovima, no ako danas samo želite odlutati, imamo nekoliko naslova koji bi vam u tome mogli pomoći. Bonus je što ćete uz neke od njih moći i mnogo naučiti, stoga oni neće biti tek puki eskapizam. Udobno se smjestite i uživajte u ovim inspirativnim dokumentarnim i igranim filmovima.

Heal
Deepak Chopra, Bruce Lipton, Marianne Williamson, Michael Beckwith i Anthony William samo su neki od stručnjaka koji su svoj doprinos dali ovom inspirativnom filmu koji pomoću znanstvenih dokaza pokazuje kako naše misli i emocije utječu na naše zdravlje.

Tales by Light
Vizualno očaravajuća priča vodi nas na putovanje kroz fotografiju. U dokumentarnom serijalu pratimo fotografe iz raznih dijelova svijeta koji nam otkrivaju svoju motivaciju, često vrlo inspirativnu i dirljivu, otkrivajući nam različite dijelove svijeta i njihove različitosti.

Ram Dass, Going Home
Ovaj nam poetični dokumentarni film daje zaviriti u posljednje dane psihologa, autora, profesora na Harvardu i jednog od najpoznatijih spiritualnih učitelja, dr. Richarda Alperta. Poznatiji kao Ram Dass, ovaj iznimni jogi inspirira svojim mislima o životu, ljubavi i smrti.

On Yoga – The Architecture of Peace
U ovom, također vizualno očaravajućem filmu, pratimo fotografa Michaela O’Neilla koji kroz razgovore s jogijima iz Indije, New Yorka i Tibeta otkriva i o vlastitom putu na kojem se našao nakon ozljede.

The Goop Lab
Ako vas zanima malo više o wellness kompaniji Goop, iza koje se krije glumica Gwyneth Paltrow, ova serija će vam se definitivno svidjeti. Osim što nudi dobar pogled u sam Goop, serija djeluje edukativno jer se kroz svaku epizodu bavi određenom temom iz wellness svijeta.

Street food: Asia
Vodič kroz uličnu hranu u raznim dijelovima Azije osigurat će vam prekrasno vizualno putovanje. Istražite street food kulturu u egzotičnim dijelovima svijeta i bacite se na maštanje.

Babies
Topla dokumentarna serija koja istražuje znanost koja se krije iza djece u prvoj godini života i načinu na koji otkrivaju svijet oko sebe.

Jiro Dreams of Sushi
Ako dosad još niste pogledali ovaj izvanredan dokumentarni film, vrijeme je da to učinite. Kako izgleda kad cijeli život posvetite usavršavanju svog zanata, daje do znanja japanski majstor sushija, Jiro Ono, za čiji se stolac (jedan od deset) u malenom tokijskom restoranu čeka jako, jako dugo.

Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America
Prvi rock bend koji je održao koncert na Kubi upravo su famozni Rolling Stonesi, a ovaj film prati njihovu turneju po Latinskoj Americi.

Out Planet
Moramo li proglasiti zvijezdu kad je riječ o opuštanju uz male ekrane, to su zasigurno dokumentarci Planet Earth. A ovo remek-djelo je na samom vrhu meditativnih filmova.

Foto: Julian Hochgesang / Unsplash