Želite na aktivan odmor u prirodi? Putni Kofer dao nam je odlične ideje kamo ići!

Putni Kofer preporučuje da ovog vikenda posjetite Dolinu Gacke, Gorski kotar, Lonjsko polje ili se iskušate u raftingu na rijeci Cetini

by | 8 srpnja, 2021
aktivan odmor, priroda, izlet, kamo na izlet, putni kofer

Putni Kofer portal je broj jedan kada trebate ideju ili inspiraciju za svoje sljedeće putovanje, ili samo uživati i guštati u divnim i neobičnim pričama s mnoštvom krasnih fotografija! Ovo je nezavisni portal, jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj na kojem svakodnevno možete čitati o raznim savjetima za putovanje (iz prve ruke), pogledati i uživati u prekrasnim turističkim i novinarskim reportažama, neobičnim fotografijama, neotkrivenim i skrivenim mjestima.

Vjerujte, kada jednom posjetite ovaj portal, teško ćete se odvojiti od njega jer zaista mami na gledanje i čitanje! Iz tog razloga upravo smo njih, stručnjake s Putnog Kofera upitali koje su to trenutno najpopularnije lokacije i destinacije na kojima možete provesti aktivan odmor, dakako, u prirodi!

Antonio Ivičević, osnivač i glavni urednik portala Putni Kofer, predložio je četiri mjesta koja su apsolutni hit posljednjih mjeseci. Koja su to, pročitajte (i pogledajte) u nastavku:

Dolina Gacke i vožnja kanuima kroz najčišću rijeku u Europi

Aktivan odmor u dolini Gacke posljednjih je nekoliko godina postao jako zanimljiva destinacija za sve one koji žele istražiti nove putove i otkrivati još neistražena mjesta. Ovo područje je bogato biljnim i životinjskim svijetom, gustim zelenim šumama i pašnjacima, a poseban je doživljaj voziti se kajakom ili kanuom kroz ovaj prekrasan krajobraz. Gacka je izrazito mirna rijeka, a za vožnju vam ne treba prethodna priprema i iskustvo veslanja, samo malo dobre volje i želja za drukčijim tipom odmora. Ovo iskustvo pružit će vam nevjerojatan pogled na najljepše livade na svijetu i najčišću rijeku u Europi. Nakon opuštajuće vožnje, ne propustite posjetiti najveće izvore rijeke Gacke te naučiti kako su nekadašnji stanovnici upravljali svojim mlinovima.

 

putni kofer, lika, gacka, što posjetiti u lici

 

Savršen dan u Gorskom kotaru: prošetajte se jednom od najpopularnijih šetnica u Hrvatskoj

Zbog svog geografskog položaja na raskrižju kontinentalne i morske Hrvatske, Gorski kotar je idealna destinacija za jednodnevne izlete, ali i za dugotrajniji odmor u intimi veličanstvene prirode. U ljetnom periodu ovdje ćete uživati u planinarenju, šetnji i brojnim biciklističkim stazama, a posljednjih se mjeseci kanjon Kamačnik istaknuo kao jedna od najpopularnijih izletničkih destinacija. Sedam kilometara opuštajuće šetnje uz rijeku Kamačnik napunit će svačije baterije te će vam pružiti odmak od svakodnevne buke grada i ljetnih vrućina. Prekrasna šetnica koja kreće iz mjesta Vrbovsko i vodi sve do izvora Kamačnika odličan je izbor za sve koji ne žele previše napora, već im je dovoljna šetnja kroz prekrasnu prirodu uz šum vode u pozadini.

 

Za predah od ljetnih vrućina isprobajte rafting na rijeci Cetini

Ako se ovo ljeto nađete u Dalmaciji, ne propustite upoznati jedan od najljepših kanjona u Hrvatskoj – onaj cetinski. Za sve one koji uživaju u ljepotama prirode, rafting na rijeci Cetini pravi je odabir. U laganom veslanju kroz netaknutu prirodu mogu sudjelovati svi pa i djeca uz pratnju roditelja, ali i starije osobe. Nakon par sati veslanja, posjetite popularno izletište Radmanove mlinice: radi se o mjestu koje će vam pružiti jedinstvene gastronomske doživljaje svima poznate dalmatinske kuhinje.

 

Lonjsko polje: avantura na dva kotača u nevjerojatnoj prirodi

Smješten tek sat vremena od glavnoga grada Hrvatske, najveće močvarno područje na prostoru Lijepe naše idealno je za aktivan odmor u prirodi. Uputite se prema prijemnom centru Repušnica, unajmite bicikl i neka krene vaša avantura na dva kotača. Poseban je doživljaj voziti se kroz značajni krajobraz koji je stanište za velik broj životinja, a pedaliranje kroz močvarni kraj, šume i uz rijeke Savu i Lonju bit će nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život.

Izvor i foto: putnikofer.hr, Instagram

FOTO: VILevi iStock/Getty Images Plus via Getty Images