ŽELITE LI SNIMITI SAVRŠEN selfie, slijedite ova pravila

by | 13 veljače, 2018
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
Kada vas nema tko fotografirati i ne preostaje vam ništa drugo, a vjerujemo da je upravo tako i nastao ovaj trend koji je sada već postao uobičajena praksa modnih blogerica i drugih fashionistica s Instagrama. No nije dovoljno samo stati ispred ogledala i fotkati se. Za savršen selfie u ogledalu kojim ćete prikupiti hrpu lajkova važno je znati nekoliko trikova kojima će vas najbolje podučiti profesionalke s Instagrama:
1. Pazite na kut fotografiranja
Svaka selfie majstorica sigurno već dobro zna iz kojeg kuta izgleda najbolje. Isprobajte kako izgledate sa svake strane te sprijeda i otkrijte koji vam kut fotografiranja najbolje laska te ga se držite.
2. Ne morate nužno obuhvatiti cijeli outfit
Tko kaže da se u ogledalu morate fotografirati od glave do pete? U ogledalu možete snimiti i samo svoju glavu ili neki detalj koji želite istaknuti. Iako to možete napraviti i bez ogledala, ovako je zanimljivije.
3. Pronađite savršeno ogledalo
Sigurno ste dosad imali ili barem naletjeli na ogledala koja vas proširuju, iskrivljuju ili vas prikazuju u lošem svjetlu na bilo koji drugi način. Takva ogledala izbjegavajte i držite se onih koja prikazuju vaš realan ili čak poboljšani odraz.

4. Očistite ogledalo

Želite li se predstaviti u najboljem svjetlu, onda se obavezno prije fotografiranja sjetite očistiti ogledalo. Nitko neće ni primijetiti što nosite ako je u centru fotografije velika mrlja koju ste zaboravili obrisati s ogledala te ćete tako samo ostaviti loš dojam.
5. Budite kreativne
Selfieje u ogledalu ne morate nužno snimati u svojoj sobi. Obratite pozornost i na druga ogledala na koja nailazite tijekom dana, primjerice, u dizalu ili u nekom dućanu te se tako istaknite među tisućama istih fotografija s hashtagom #mirrorselfie.