ŽELITE LI SI OSIGURATI DUGOTRAJNU MANIKURU, poslužite se ovim trikovima

by | 9 srpnja, 2019

Lijep i njegovan ten, čista i zdrava kosa i uredni nokti najjednostavniji su načini da uvijek izgledamo elegantno, uredno i dotjerano. Nažalost, neke od ovih stvari, poput savršene manikure, zahtijevaju vrijeme. Ne radi se samo o vremenu koje provedemo lakirajući nokte nego i o vremenu koje je potrebno da se lak za nokte u potpunosti osuši kako bismo mogli nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Uređivanje kožice oko noktiju

Prvi korak u manikuri jest uklanjane kožice oko noktijuKožicu oko noktiju tretirajte proizvodima koji su namijenjeni njezinom uklanjanju. Takvi proizvodi kožicu oko noktiju omekšaju i olakšavaju vam potiskivanje kožice. Kožicu oko noktiju nježno pogurajte štapićem. Tako ne samo da ćete ukloniti suvišnu kožicu oko noktiju nego će i sami nokti izgledati duže i elegantnije.

Pripremite nokte za manikuru

Nokti, baš kao i koža, imaju prirodne masnoće koja ih štiti, ali upravo ta masnoća može znatno smanjiti vijek trajanja laka za nokte. Bez obzira na to imate li već lak na noktima, s malo odstranjivača laka za nokte prijeđite preko noktiju kako biste bili sigurni da ste uklonili sve masnoće, eventualne ostatke laka ili proizvode koje ste prethodno koristili za omekšavanje kožice oko noktiju.

Nokte oblikujte turpijom

Turpija je puno bolja opcija za rezanje noktiju nego škarice ili noktarica. Škarice i noktarica mogu biti prekrute, pa iako je skraćivanje brže tako nego turpijanjem, često se dogodi da su nokti nakon skraćivanja grickalicom ili škaricama skloniji listanju nego ako ih isturpijate. Oblikovanje noktiju turpijom započnite s najgrubljim dijelom turpije, ali nemojte zaboraviti nokte ispolirati dijelom turpije koji služi za to.
Još jedan faktor o kojem trebate razmišljati jest dužina noktiju. Manikura je puno izdržljivija na kratki nego dugim noktima pa preporučujemo da nokte maksimalno odrežete.

Nemojte zaboraviti podlak

Podlak je potreban iz više razloga, prije svega, sprječava listanje noktiju, što znatno produljuje trajnost laka za nokte. Sigurni smo kako ste više puta nakon skidanja laka u tamnim nijansama primijetili da nokti imaju žućkastu nijansu. Osim cigareta, tamni lakovi su također uzrok tome, a podlak pomaže da spriječite te žute mrlje. Također, priprema nokte kako bi lak za nokte u boji, koji je sljedeći korak bilo što lakše nanijeti ravnomjerno i kako bi on bolje „sjeo“ na nokat.

Lak za nokte u boji

Nakon što se podlak osušio, vrijeme je da nanesete dva sloja laka u boji za koju ste se odlučili. Dvije pogreške koje žene najčešće čine u ovom koraku su:
  1. Tresu bočicu laka za nokte. Trešnjom laka za nokte u bočici se stvaraju mjehurići zraka koji kasnije mogu upropastiti manikuru. Puno bolja opcija je ona u kojoj lak za nokte rolate između dlanova.
  2. Dodavanje acetona u lak za nokte. Lakovi imaju tendenciju nakon nekoliko korištenja postati gusti i stvarati problem pri nanošenju. Tada se najčešće odlučujemo dodati u bočicu laka i malo acetona. Iako izgleda kao super praktično rješenje, to baš i nije tako. Naime, dodavanjem acetona lak za nokte odmah gubi na postojanosti pa ćete manikuru morati ponoviti puno brže nego što ste očekivali.

Nadlak

Nakon podlaka i laka u boji, obavezan je završni sloj, nadlak. Kada su se prethodni slojevi u potpunosti osušili, vrijeme je za nadlak. Osim što će noktima dati lijepi sjaj i zagladiti ih, nadlak maksimalno produžuje dugotrajnost laka za nokte pa nikako nemojte preskakati ovaj korak.

Oprezno s noktima još neko vrijeme nakon lakiranja

Iako na lakovima za nokte često zna pisati kako se suši u 60 ili 90 sekundi, s vremenom smo naučili da je to nemoguće, osobito ako se radi o manikuri u nekoliko slojeva. Iako vam se možda na prvu i čini da se lak osušio, nemojte riskirati. Pranje kose ili posuđa i slične aktivnosti pokušajte odgoditi na nekoliko sati kako biste bili sigurni da se lak u potpunosti osušio.

Dodatni savjeti za lijepu i dugotrajnu manikuru

Kad se radi o manikuri, postoji još nekoliko trikova koji bi vam mogli pomoći. Prije svega, ako vam je bitno da vam manikura što duže traje ili barem što duže izgleda uredno, birajte lakove za nokte u svijetlim nijansama. Čak i ako se nokat ili lak oštete, manje je vidljivo nego na tamnim noktima. Ovaj trik posebno je zgodan kada se radi o putovanjima ili slično, gdje ste sigurni da nekoliko dana nećete imati vremena za manikuru, osim laka za nokte u svijetlim nijansama, možete se odlučiti i za glitter lak za nokteLakovi za nokte s glitterom poznati su po tome da ih ne možemo skinuti ni kada želim, pa su super opcija ako želite da je vaša manikura što dugotrajnija.
Zanoktice nije dovoljno njegovati samo kad se bavite manikurom. Počastite se nekim uljem za njegu zanoktica koje u sebi sadrži vitamin E koji hrani i njeguje kožicu oko noktiju. Svaku večer prije spavanja umasirajte proizvod za njegu kožice oko noktiju. Ovim trikom imat ćete manje posla prilikom sljedeće manikure jer će njega zanoktica usporiti njihovo nastajanje. Nemojte zaboraviti redovito koristiti kremu za ruke.
Foto: Instagram (@brittanyxavier)