Želite li napraviti profesionalnu pedikuru kod kuće, ovo su stvari koje morate imati

by | 7 kolovoza, 2020

Bez obzira na to idete li na posao, vježbate, čuvate djecu, plešete u sobi, čistite kuću ili idete na jutarnje trčanje, stalno ste na nogama. Svi su! Baš kao što svi zaslužuju da se presvuku i osjećaju dobro zbog svog izgleda i sebe, tako je i s nožnim prstima.

Međutim, ne može svatko priuštiti luksuz odlaska u salon za nokte na potrebnu pedikuru. Pogotovo sad kad je potrebna i veća opreznost zbog COVID-19. Čak i ako ste kod kuće i sjedite na kauču, čistite kuću, družite se sa svojom djecom i partnerom, šetate psa, osmišljavate i radite nove recepte, nožni prsti zaslužuju imati salonski tretman. Zašto si ne biste priuštili tretman kao u salonu? Izdvojili smo osnovne stavke uz koje će vaša pedikura i u kućnom izdanju biti savršena, kako piše Style 19.

Ručnik

Važno je pedikuru učiniti ugodnom, odnosno ugoditi sebi. Ručnik je prvo što imate kod sebe. U procesu kućne manikure bit će uključena voda, stoga se pobrinite da imate na nešto spustiti stopala i osušiti ih. Pokušavate oponašati isti tretman koji ste dobili u salonu za nokte, gdje vam osiguravaju da su oba stopala čista prije nego što krene ostatak tretmana.

Kada

Sljedeći na popisu osnovnih predmeta za salonsku pedikuru kod kuće nalazi se kada. Da biste iskustvo učinili što sličnijim pedikurom u salonima, napunite kadu toplom vodom. U nju dodajte malo soli za kupanje ako imate na raspolaganju. Dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja. Sada lagano uđite u topli, slatko mirisni bazenčić. Potopite noge otprilike tri do pet minuta, ostavljajući vrijeme da vaši jastučići omekšaju jer esencijalno ulje produbljuje svoju terapijsku aromu.

Strugalica

Nakon što natopite nožne prste, podignite ih iz bazena i osušite ručnikom. Zatim ćete htjeti izvući svoju priručnu strugalicu, kamen ili turpiju kojima ćete ukloniti odumrle stanice kože ili suhu kožu. Učinit ćete uslugu svojim stopalima i podariti im svježinu te oživjeti novom energijom.

Krema za stopala

Sada, ako su vam stopala i nožni prsti grubi, premažite ih kremom za stopala. Dok mažete stopala hidratantnom kremom po izboru, obavezno produbite osjećaj i masirajte losion u potplate, pete i između nožnih prstiju. Opet, vaša stopala zaslužuju biti dobro tretirana i njegovana. Ona toliko rade za nas svaki dan.

Komplet za nokte

Najvažnija od svih najvažnijih sastojaka salona za pedikuru kod kuće je komplet za nokte. Poželjno onaj koji uključuje škare za nokte, sjeckalica za kutikule, gurač i punilo za nokte. Kad si priuštite pedikuru kod kuće, razmislite o rezanju noktiju ravno i omekšavanju rubova. To će vam pomoći da izbjegnete urastanje noktiju.

Razdjelnici nožnih prstiju

Nakon što ste obrezali i isturpijali nokte, vrijeme je za razdjelnike, odnosno separatore.

Oni će vam pomoći pri uklanjanju starog laka za nokte i nanošenju novih, urednih i pravilnih slojeva laka za nokte.

Odstranjivač laka za nokte

Kako si možete priuštiti pravu pedikuru kod kuće bez sredstava za uklanjanje laka za nokte ili acetona? Teško. Uzmite neke pamučne blazinice, vatu, papirnate ručnike ili toaletni papir, nanesite neko sredstvo za uklanjanje laka za nokte i obrišite svoju staru boju noktiju.

Lak za nokte

Sad kad su nožni prsti njegovani, hidratizirani, a nokti oblikovani, konačno je vrijeme za lakiranje noktiju. Uklonili ste svoj stari premaz boje. Obojite ih kako god želite! Jednostavna, uzorna, francuska pedikura. Ako želite, isprobajte novi stil na noktima. Možda pokušajte ombre izgled noktiju za nokte, za to će vam trebati čista spužva za šminku, nekoliko nijansi laka za nokte i malo strpljivosti.

Prvo na nokte nanesite osnovnu boju. Zatim ćete tankom linijom nanijeti svaku boju laka na nokte koju želite upotrijebiti za dovršavanje izgleda noktiju ombre, jedan iznad drugog, na spužvu. Dalje, nakon što se boje suše na spužvi, samo obložite spužvicu na vrhu noktiju. Tapkajte gore i dolje na noktima. Na nokte ćete morati dodati više slojeva boja laka za nokte. Ovo je normalno. Samo ponovo nanesite boje na isti način kao prije. Pričekajte da se i spužva i nokat osuše prije dodavanja drugog sloja.

Možete se odlučiti za jednostavnu, a efektnu ljetnu manikuru. Obojite svaki nokat u drugu boju i spremni ste za ljetni look koji mami poglede.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Pexels