Razmišljate li o nabavci psa, ovo su pasmine o kojima biste mogli razmisliti ako vas zabrinjava neodobravanje susjeda

by | 9 svibnja, 2020

Iako volimo naše pseće prijatelje, oni mogu imati neke vrlo iritantne navike! Jedna od njih je lajanje koje je kod nekih pasmina izraženije nego kod drugih. Njihovo lajanje je vrlo važan način komunikacije s nama, ali mnogi susjedi za to možda neće imati razumijevanja. Srećom, postoje pasmine koje su mirnije i tiše od ostalih, iako i to ovisi o karakteru samog psa.

Basenji

Ovi lovački psi poznati su još pod nazivom “afrički pas koji ne laje”. Dolaze iz Afrike i vjerojatno su najstarija pasmina na svijetu jer ih se može prepoznati i u egipatskoj umjetnosti.

Vrlo su inteligentni, a posebni su po tome što doslovno ne mogu lajati! Zbog specifičnog oblika grkljana proizvode zvuk sličan jodlanju, ali i to čine vrlo rijetko, jer su po prirodi vrlo mirni. Ipak, mogu biti dosta tvrdoglavi i potrebno je dosta vremena za njihov trening.

Mali engleski hrt

Nevjerojatno su brzi i dosežu brzinu do 55 km/h. Oprezni su, ali nisu dobri psi čuvari jer ne laju puno i općenito su miroljubive osobnosti. Također su i vrlo lijeni i najradije se izležavaju na kauču.

Bernski planinski pas

Potječu iz švicarskih Alpa, nevjerojatno su jaki te mogu vući i do 10 puta teži teret od njihove tjelesne težine. Veseli su i smireni obiteljski psi, ali vrlo odlučni i vole raditi stvari koje im omogućuju trošenje energije. Ako ih se ostavi same predugo, mogu biti destruktivni pa je preporučljivo rano početi s treningom.

Ruski hrt

Ovi psi blage naravi i profinjenog izgleda najprije su se uzgajali kao lovački psi, a zatim su postali popularni među ruskim aristokratima kao ljubimci. Vole trčati, ali znaju biti i lijeni i mirni. rado se maze sa svojim ljudima kad god im se pruži prilika. Ipak, imaju vrlo izražen lovački instinkt pa ih ne treba ostavljati same s malim životinjama.

Škotski ovčar

Ovi stočarski psi laju kad im je dosadno, ali ako ih dobro trenirate, lajanje će rijetko biti problem. Ova je pasmina jedna od najinteligentnijih i vrlo brzo uče te rado ispunjavaju zahtjeve svojih vlasnika.

Newfoundland

Ova pasmina obožava djecu, smireni su i imaju zaštitnički instinkt. Potječu iz Kanade, a iako su vrlo tihi, njihova pojava može uplašiti pljačkaše. Nisu za osobe koje su osjetljive na prljavštinu jer ju njihovo krzno privlači kao magnet.

Cavalier King Charles španijel

Ovi slatki psi prvo su uzgajani kao lovački psi, ali su vrlo brzo postali popularni kao ljubimci. Mnogi članovi britanske kraljevske obitelji imali su upravo ovakvog psa. Vole pratiti svoje ljude i ne vole kad ih se ostavi same.

IZVOR: INDEX.HR

https://www.pexels.com/photo/woman-in-grey-top-hugging-brown-dachshund-1139793/