ŽELITE LI LIJEPE I ČVRSTE NOGE, radite ovo, i tijekom ljeta izgledat ćete top

by | 15 lipnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

O čvrstim i oblikovanim nogama maštaju mnoge žene, a previše sjedenja i neaktivan način života vjerojatno su glavni krivci što se već sad ne mogu pohvaliti njima. Naime, upravo oni potiču nakupljanje kilograma na području cijelog tijela, osobito donjeg dijela, a sve to često rezultira i nimalo omiljenim celulitom.

No još uvijek nije kasno da ostvarite san o savršeno oblikovanim nogama.

Nažalost, ne postoji čarobni napitak koji će vam to omogućiti, ali tek mala promjena u vašoj rutini mogla bi dati prve rezultate. Za početak, isprobajte dvije jednostavne vježbe koje vam donosimo u nastavku te tri do četiri puta tjedno napravite dva ili tri ponavljanja svake od njih.

Vježba 1

Stanite ispred stepenice i lijevo stopalo stavite na stepenicu. Podignite cijelo tijelo sve dok lijeva noga ne bude u potpunosti ravna. Vratite se na početak. Isto ponovite i desnom nogom. Napravite 10 ponavljanja svakom nogom.

Vježba 2

Legnite na leđa. Koljena moraju biti savijena, stopala čvrsto na podu, a dlanovi okrenuti prema podu. Podižite kukove dok tijelo ne poprimi izgled ravne linije od koljena prema ramenima. Zadržite položaj dvije sekunde i vratite se na početak. Napravite 20 ponavljanja.

Naravno, ako ste godinama bili potpuno neaktivni, ove vježbe neće učiniti čuda za vaše noge, ali će s vremenom prvi rezultati biti vidljivi.

IZVOR: INDEX.HR