Želite izbjeći gužvu na placu? Imamo 4 zamjenske ideje za nabavku hrane

by | 24 prosinca, 2020

Ovih dana gužve definitivno nisu popularne. Ne samo što kretanje u gomili nikada nije ugodno nego i zbog svih ovih epidemioloških mjera i neobičnih vremena u kojima živimo.

Nabavka namirnica u obliku odlaska na plac postala je manje omiljena, a zima je stigla. No to ne znači da ne postoje alternative ako želite izbjeći odlazak na plac. Dapače, imamo četiri ideje zamjenske ideje za nabavku namirnica.

4 ideje za nabavku zdrave hrane

Mali plac do doma

Još od ljeta Mali plac dostavlja zdrave fine organske, i prije svega domaće namirnice, na kućnu adresu. Svoj fizički tjedni oblik okupljanja, Mali plac zamijenio je dostavom, čime je uvelike olakšao nabavku različitih namirnica. Možete se pretplatiti na njihov tjedni newsletter koji vam nedjeljom stiže na mail s ponudom za idući tjedan. Kada odlučite što želite nabaviti, kliknete na ovaj link, registrirate se vrlo jednostavno i nakon toga uživate u hrani koja stiže na vašu adresu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli mali • plac • do • doma (@maliplac)

Rougmarin Doma

Rougemarin Doma svoja je vrata otvorio početkom studenog kao prva trgovina specijalizirana za kućno kuhanje. To znači da u njihovoj ponudi možete pronaći sirove namirnice za pripremu jela, ali i pripremljene koje vam olakšavaju kuhanje kod kuće. Nudi se ukiseljeno povrće, svježe pripremljeni maslaci, razni umaci i namazi, a možete kupiti i ograničene količine dnevno spravljenih obroka i košarica sa svim sastojcima za određena jela. Samo zavirite u Petrinjsku 3. Trgovina radi čak do 22 sata, a otvorena je po novome i nedjeljom do 15 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rougemarin Doma (@rougemarindoma_zagreb)

Proljeće

Na križanju zagrebačkih adresa Ivana Trnskog i Sermageove ulice od nedavno se nalazi Proljeće. I baš kako vole za sebe reći; to je mini market gdje možete obaviti kvalitetnu nabavku namirnica. Osim toga, možete popiti i finu kavicu, poslušati dobru glazbu jer posebno mjesto zauzima gramofon i popričati s vlasnicima ili susjedima ako ih sretnete u tom trenutku. Vlasnici ovdje također paze na podrijetlo namirnica te vole preporučiti ono što i sami koriste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Proljeće (@proljece.minimarket)

Špeceraj

Mini trgovina sa svime što vam treba danas broji dvije zagrebačke adrese; Ilica 65 i Trg kralja Petra Svačića 1. Dobar su spoj ekologije i održivosti te naravno promoviraju domaće proizvođače hrane. Osim toga vode se zero waste filozofijom, što znači hrana se prodaje u rinfuzi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli speceraj (@speceraj)

Više praktičnih lifestyle ideja možete pronaći na grazia.hr

Foto: Chitto Cancio/Unsplash, Instagram