ZBOG OVIH STVARI dobro je voditi dnevnik

by | 27 lipnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Puno puta nas nešto ljuti, a ne možemo onome koga to ide očitati bukvicu. Ima dana kad nam na pamet padne pametna ideja, ali ako je ne možemo odmah realizirati, zaboravimo na nju. Ili smo posljednjih dana možda zbunjeni nekom odlukom koju trebamo donijeti, pa samo trebamo nešto što bi nam razbistrilo um.

Što učiniti sa svim tim mislima koje nam se uporno kovitlaju glavom i kako među svima njima pronaći one koje nam u određenom trenutku najviše trebaju?

Odgovor je jednostavan: pisanjem dnevnika.

Pisanjem dnevnika do uspjeha

Naš mozak uvijek je aktivan, a misli nas ponekad doslovno opsjedaju, pa čak i smetaju našem kreativnom procesu. Dnevnik je sigurno mjesto za zapisivanje svih takvih misli, ideja, pitanja i nedoumica. Dok ga pišemo, nitko nas neće ometati, neće nas mučiti tuđe mišljenje, a imat ćemo prostora za istraživanje svega što nas muči.
Dnevnik može biti neka vrsta kante za smeće, kamo odlažemo ono što nam ne treba kako bismo napravili mjesta za korisne misli.

“Aha” trenuci

Koliko puta ste shvatili da vam je dobra ideja pala na pamet baš onda kad ju nikako niste mogli ostvariti? Tijekom pisanja dnevnika, kad vaš mozak užurbano radi, vi automatski zapisujete i ideje, možda čak i nesvjesno.

Pruža nam prizemljenje

Omogućuje nam da postanemo svjesni onoga što nas muči, a osvještavanje problema već je pola rješenja. Kad nam je poznat temelj naše poteškoće, rješenje nam djeluje izglednije, čak i ako nam još nije na vidiku.

Dobro je za stvaranje prioriteta

Ako u njega upisujemo i nasumične misli, pred nama stoji popis važnih stvari i obveza. Na taj način lakše zamjećujemo što nam nedostaje ili čega ima previše pa nam je lako posložiti prioritete.

U njemu možemo zabilježiti svoje uspjehe, želje, nastojanja i buduće projekte. Dnevnik je mjesto na kojem možemo zabilježiti ideju u nastajanju prije nego što se usudimo podijeliti je s drugima.

Samo treba početi.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR