Zavirite u novu H&M kolekciju inspiriranu metaverzumom

by | 8 prosinca, 2022
metaverzum kolekcija

Kraj godine uvijek je dobro vrijeme za izbacivanje novih kolekcija, a ova koja trenutačno stiže iz H&M-a će vas doista zaintrigirati! Inspiracija za novu kolekciju koju možete vidjeti u nastavku dolazi iz metaverzuma te je to osma kolekcija iz serije pod nazivom Innovation Stories.

Ova kolekcija nazvana je Metaverse Design Story, a sastoji se od više od 30 super komada. Ono što možete očekivati jesu raskošne haljine u vibratnim bojama, odijela, šljokasti sakoi, neonske haljine, volane, kratke suknje…

Sve tu u stilu futurizma, a istovremeno napravljeno prema principima održivosti. Odvažne i žarke boje definitivno su okosnica cijele priče.

Uzimajući inspiraciju iz svemirskog  Metaversea kao i taktilne ljepote fizičkog svijeta, kolekcija poziva na samoizražavanje i istražuje održivost u tri dimenzije. Prva se sastoji od istaknutog izgleda ženske i muške odjeće i serije dodataka dizajniranih s naglaskom na održivost.

Cirkularnost je ključni fokus kolekcije. Nekoliko komada sadrži reciklirana poliesterska vlakna izrađena u potpunosti od stare odjeće i tekstilnog otpada prikupljenog u partnerstvu s H&M-ovim programom prikupljanja odjeće u dućanima.

U ulozi zaštitnog lica kampanje našla se glumica Petra Kurtela, koja je pješčanim sprudovima čudesnog ušća Neretve prošetala zaogrnuta u odvažne i dramatične siluete oblikovane volanima i bogatim slojevima tila, svjetlucavi sjaj šljokica i raskošnu paletu boja.

Osim u neuhvatljivosti i beskonačnim mogućnostima metaverzuma, H&M je inspiraciju za kolekciju pronašao i u ljepotama fizičkog svijeta, čudnovatim fotografijama Zemlje iz svemira i sićušnim atomima vidljivima samo kroz mikroskop.

Kolekcija se sastoji od 22 ženska looka i sedam muških lookova, kao i od serije modnih dodataka, a u ženskoj kolekciji posebnu pozornost privlače korzetirana, neonsko žuta haljina s tilom, te mini haljina boje fuksije i ljubičasta haljina s volanima koje podsjećaju na cvjetove u cvatu.

Vizualno su upečatljivi i odjevni komadi metalik odsjaja ili oni sazdani od tisuća sitnih šljokica u jarkim nijansama poput ljubičaste ili zelene, a cijela kolekcija zaokružena je futurističkim nakitom koji na momente izgleda kao da je riječ o tekućem metalu ispunjenom pikselima.

metaverzum h&M kolekcija

metaverzum h&M kolekcija

metaverzum h&M kolekcija

metaverzum h&M kolekcija

Dostupno od danas, zavirite u mali dio:

žena u rozoj haljini

dvije žene

žena u zlatnome

žena u zelenoj haljini

Izvor i foto: H&M, PR Marko Dukić