Prelistavanje: Zavirite u novi broj “Ljepote&zdravlja”

Stigao je broj za studeni

by | 29 listopada, 2022
ljepota&zdravlje

Osjećate li nemir dolaskom jeseni, znajte da niste jedini. Vjerujemo da trenutačno malo tko nije zabrinut, bilo zbog eventualnog svjetskog rata, inflacije, poskupljenja, dostupnosti energenata, otkaza, bolesti… Tu su i problemi u vezama koji za mnoge nisu prestali dolaskom muka egzistencijalne prirode, problemi sa samopouzdanjem… Jedno je jasno: želimo li se brinuti, razloga za to ima napretek. 

Baš zato, trenutačno su nam prijeko potrebna mala zadovoljstva. Svi trebamo male stvari koje će nas rasteretiti, unijeti malo “boje” u sivu jesen, osigurati nam drukčiju perspektivu… Novi broj omiljenog časopisa svakako se ubraja u ovu kategoriju, a listanje njegovih stranica predstavlja mali ritual koji opušta i puni pozitivnom energijom. 

U novom broju Ljepote&zdravlja čeka vas široki spektar tema: od onih koje će vas inspirirati i ohrabriti, preko onih koje će vas zabaviti, pa sve do onih koje će vas potaknuti na razmišljanje ili pak akciju, bilo da je u pitanju osobna promjena ili ona na razini društva. 

Iskreno se nadamo da ćete uživati u novom broju Ljepote&zdravlja, ali i u studenome! 

Novi broj Ljepote&zdravlja: Teme u kojima biste mogli uživati

natali dizdar ljepota i zdravlje

#1 Čista ljepota: Mitovi & istina

Spadate li u grupu onih koji, prilikom kupovine, opsesivno proučavaju svaki sastojak kozmetičkog proizvoda? Ili o tome uopće ne razmišljate? U oba slučaja, ovo je tekst za vas jer odgovara na pitanje mogu li se u našoj kozmetici naći štetni sastojci.

#2 Kognitivne pogreške: Kako ih izbjeći?

Svi smo zabrinuti: zbog eventualnog svjetskog rata, poskupljenja, dostupnosti energenata, otkaza, bolesti… Ali kad je briga korisna, a kad postaje destruktivna? I što možemo učiniti da spriječimo negativan način razmišljanja?

#2 Dopaminsko odijevanje

Ove jeseni odabiremo komade koji će nam podići raspoloženje! Neka vedre boje i razigrani uzorci rastjeraju jesensku melankoliju… 

#4 Dostojanstvo u svakoj ordinaciji/na ginekološkom stolu/u rađaonici

Bolna iskustva žena koje nisu mogle napraviti pobačaj iako im je zakon to omogućavao, ili žena koje su prilikom poroda “izmasakrirane” dio su naše svakodnevice. Žene sada više o tome govore u javnosti i znaju što ne moraju podnositi, no pitamo se koliko se zdravstveni sustav promijenio?

#5 Pitajte: Suglasnost u vezama

Uz to što su sami seksualni i emocionalni odnosi složeni i suptilni, sada je tu i pitanje suglasnosti. Ali ono nikako ne smije biti teret – uputite se u to što nam suglasnost sve donosi te kako je zatražiti i dati…

ljepota&zdravlje studeni 2022

Na naslovnici: 

Natali Dizdar
Fotografija: Mare Milin
Styling: Ivana Pavić
Make-up: Petra Sever
Kosa: Ruža Pure Aveda

Foto: iStock via Getty, Mirko Tabašević