Zavirite u najljepše planinarsko sklonište u Hrvatskoj usred netaknute prirode

by | 6 listopada, 2020

Internetom je odjeknula vijest o planinarskom skloništu Miroslav Hirtz nakon što je u rujnu dovršena njegova obnova.

Sklonište se nalazi usred netaknute prirode na Bijelim stijenama, a može primiti do dvadeset osoba i potpuno je besplatno. Na njegovoj je obnovi naporno i vrijedno radila ekipa iz HPD Kapela iz Zagreba, a radovi su trajali tijekom cijelog proljeća i ljeta. S obzirom na to da se sklonište nalazi na 1280 metara nadmorske visine, u srcu Velike Kapele, te je udaljeno od prometnica, velik je izazov bio transport građevinskog materijala.

“Sve to izveli su u nizu radnih akcija članovi HPD-a Kapela uz podršku članova više prijateljskih planinarskih društava. S obzirom na lokaciju skloništa, pri obnovi skloništa posebna briga vodila se o zaštiti okoliša u Strogom rezervatu Bijele i Samarske stijene. Osnovu skloništa čini drvena konstrukcija, a poseban doživljaj daje pročelje s velikom staklenom stijenom”, stoji na službenoj stranici Hrvatskog planinarskog saveza.

Obnovljeno sklonište oduševilo je tisuće Hrvata nakon što je Facebook grupa Hiking Croatia podijelila njegovo novo ruho. Putem objave zamolili su javnost da čuvaju ovo predivno i moderno drveno utočište, prirodu oko njega te da se pridržavaju svih pravila ispisanih u skloništu.

Samo ćemo reći da je ovo trenutno najljepše planinarsko sklonište u lijepoj našoj!😍 PS Miroslav Hirtz smješteno je u…

Gepostet von Hiking Croatia am Sonntag, 4. Oktober 2020

Foto: Hiking Croatia/Facebook