Zašto morate biti iskreni s partnerom ako vam nešto ne odgovara i ako želite promjene u seksu

by | 20 ožujka, 2021

Iako ne najbitniji, seks je ipak iznimno bitna stavka svake veze. Ako vas partner (više) ne može uzbuditi, velik dio veze se gubi i može vrlo lako doći do prekida.

Seks, libido i želje vezane uz seks mijenjaju se vremenom i posve je normalno težiti drugim stvarima nakon određenog vremenskog perioda. Takve stvari nikako ne bi trebale plašiti vas ili partnera i trebale bi biti povod za razvijanje vašeg odnosa. No mnogi ljudi osjećaju nelagodu kada je u pitanju iskazivanje vlastitih želja, poriva i fetiša. Ako ste i vi među njima, donosimo vam razloge zbog kojih biste trebali reći što želite ili ne želite prilikom seksualnog odnosa.

Iskrenost

Kad su u pitanju vaše seksualne želje, trebate biti iskreni zbog same iskrenosti, koja je temelj svake veze. Ako prešućujete nešto što želite ili ne želite prilikom seksa, može doći do postupnog hlađenja te izbjegavanja seksa. To može rezultirati udaljavanjem i prekidom. Stoga je najbolje biti iskren jer iskrenost povezuje, izgrađuje i proširuje.

Istraživanje vlastite seksualnosti

Često su želje vezane uz seks i seksualnost nešto što još niste ni probali. Ne trebate se sramiti zbog toga. Izricanjem vlastitih želja i maštarija otkrivate sebe, svoju seksualnost i svoje tijelo. To možete činiti masturbacijom, ali i u paru.

Istraživanje partnerove seksualnosti

Prilikom izricanja vlastitih želja, nemojte misliti samo na sebe. Pitajte partnera koje su njegove želje i maštarije. Tako ćete upoznati i istražiti i njegovu seksualnost te se povezati na višoj razini.

Povezivanje i učenje

Isprobavanje novih stvari, usmjeravanje i otvoren razgovor o seksualnim željama vodi do više povezanosti te zajedničkog učenja nekih novih stvari. Bez obzira na to koliko ste dugo u odnosu, uvijek postoje stvari koje možete naučiti, usvojiti ili probati te tako unijeti nešto novo i pozitivno u vaš odnos.

Foto: cottonbro/Unsplash