Zašto je važno stvaranje alkalnog okruženja u organizmu? Otkrijte u ovoj kuharici

by | 6 travnja, 2021
akla75

V.B.Z. predstavlja kuharicu u ravnoteži “ALKA75”, jedinstveni koncept zdrave i uravnotežene prehrane.

Prehrana prema ideji ALKA75 iznimno je važna jer stvaranjem alkalnog okruženja u organizmu možemo se boriti protiv bolesti povezanih s prehranom, ojačati svoj imunosni sustav i postići hormonsku ravnotežu organizma, što su dvije najvažnije obrambene linije cjelokupnoga zdravlja.

Ideja ugodnog života ALKA75 objedinjuje najbolje dijelove mnogih teorija prehrane i zdravlja: teorija sezonske prehrane, sirovojedstva, makrobiotike, vegetarijanstva, kiselo-lužnate hrane, hrane iz biološkog i lokalnog uzgoja, prehrane “u zoni”, paleoprehrane, prehrane LCHF, programa Clean te ayurvede. ALKA75 pruža brojne dobrobiti za naš duh i tijelo: među ostalim, pridonosi zdravlju koštanog sustava, snižava kolesterol i krvni tlak, pomaže očuvati srce i krvne žile, regulira tjelesnu težinu…

alkalna prehrana

“Znanjem želimo povećati izglede za dulji i kvalitetniji život jer neznanje je prijatelj svih bolesti! Nema univerzalnog čarobnog lijeka koji će jednim potezom riješiti zdravstvene probleme nastale dugotrajnim opterećenjem organizma zbog unošenja neprikladne hrane i toksina, nagomilavanja negativnih misli te zbog tjelesne neaktivnosti. Jedini lijek je složena promjena načina života prilagođena pojedincu. Ova kuharica “liječnički jezik” i “misteriozne upute” liječnika i nutricionista o načinu života i prehrani prevodi na svima razumljiv svakodnevni jezik. Nadamo se da će mnogi u jednom trenutku svoga života posegnuti za ovom knjigom. Neki zato što žele ostati zdravi što je dulje moguće, a bolesni jer žele ozdraviti”, otkrili su autori Damir Jelenski i Šime Sušić.

ALKA75 – Kuharica u ravnoteži nudi mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata koji će vas uputiti u to kako uspostaviti ravnotežu ne samo na tanjuru nego i u životu. Kako bi vam pomogli da se riješite nezdravih prehrambenih navika i prigrlite zdrav način života, autori su uz pomoć nutricionista osmislili tablice s preporučenim namirnicama i dali prijedloge plana prehrane i tjednih jelovnika, po godišnjim dobima, što će vam olakšati odabir namirnica i dati vam ideju što i kako jesti.

Foto: k15 photos/Unsplash