Zašto je prsluk tajno oružje ženskog ormara?

by | 14 siječnja, 2022
prsluci

Prsluk je izuzetno koristan odjevni predmet, koji ne samo da je funkcionalan nego je i postao i moderni trendi komad odjeće.

Koja je svrha prsluka i u koje razdoblje ga je najbolje nositi?

Prsluk je zapravo jakna bez rukava, koja se uglavnom nosi preko odjeće da bi vam pružila dodatni sloj topline kao savršen grijač tijela. Nosite ga iznad laganije odjeće i nemojte pretjerivati s debelim slojevima od ispod, da ne bi dobili suprotni učinak pregrijavanja tijela. Prsluci su idealni za slojevitu laganiju odjeću, kada je vani hladno i suho, a ne želite debele slojeve na svom tijelu. Kako je prsluk bez rukava, omogućava vam savršen raspon pokreta ruku, kao i cijeloga tijela. Nemojte uzeti prsluk koji je previše uzak (jer nećete moći nositi slojevitu odjeću od ispod), ili preširok (koji će biti previše labav i zrak će ulaziti i pothlađivati vas). Za vrijeme jesenskih hladnoća u listopadu i studenom, te početkom ranog proljeća, malo koji odjevni predmet će vam biti toliko potreban kao prsluk. Prsluk regulira vašu tjelesnu temperaturu vani i u zatvorenom prostoru, a jednostavno se oblači i skida, te zauzima veoma malo mjesta, pa ga čini gotovo savršenim odjevnim predmetom, koje doslovno morate imati u svom ormaru.

Donosimo vam par savjeta kako kombinirati prsluk i koji su trendovi sada u modi

Kao savršen grijač za tijelo, ženski prsluk je vrhunski odjevni proizvod. Savršeno odgovara svim kombinacijama, u kojima se ne trebate zabundati da bi vam bilo toplo. Ispod prsluka možete kombinirati od lagane pamučne majice, džempera, trenirke gornji dio ili košulje, sve ovisi o prigodi i vremenu. Preporučujemo da za donje odjevne predmete obučete one u neutralnim jednobojnim tonovima bijele, sive, crne ili tamno-plave, tako ćete najlakše moći skombinirati svoj prsluk sa ostatkom odjevne kombinacije. U slučaju da ste veoma odvažni i volite biti primijećeni samo naprijed, odaberite kričave i jarke tonove donjih slojeva džempera i majica, ali ih tada uparite sa istim tonom i bojom kape, šešira, šala, rukavica ili remena na hlačama. Veliki izbor ženskih prsluka možete pronaći na stranicama Bolf online marke, koji nudi ogromnu paletu boja, krojeva i materijala, a posebno se ističu drugačiji, duži modeli prsluka sa kapuljačom u leopard uzorku, u kojem nećete moći proći neopaženo. Za sportski izgled na prsluk odaberite, majicu na kapuljaču i tajice, a za nešto ležerniji pristup možete obući polo majicu dugih rukava na traper hlače sa tenisicama za grad u boji prsluka i kape. Za večer odaberite crnu dolčevitu na koju ćete staviti svoj omiljeni prsluk, primjerice boje fuksije, šešir od zečje dlake u istoj boji, te kožne uske hlače sa čizmama na petu. Sve ćete upotpuniti ako dodate i malu crnu torbicu, kožne rukavice i ruž za usne boje fuksije ili narančastog koralja. Za vrijeme ranog proljeća, neće pogriješiti ni najmanje ako na svoju proljetnu cvjetnu haljinu obučete prsluk, ne samo da će vam biti udobno nego ćete i biti veoma chic.

Kako oprati svoj prsluk, a da ga pri tome ne oštetite?

Ako je riječ o flis materijalu, slobodno ga perite u mašini na najnižoj temperaturi, ali prije pranja pokušajte lagano četkicom maknuti mrlje ako ih ima, te nemojte zaboraviti zatvoriti patent zatvarač. Prošiveni prsluci sa perjem ili spužvom nisu uvijek pogodni za pranje u mašini, stoga pregledajte prvo uputstvo za upotrebu. Ako se ipak mogu prati u veš mašini, prvo na prsluku uklonite mrlje mokrom spužvicom, zatim stavite na hladno pranje, te stavite deterdžent za osjetljivo rublje. Ako koristite centrifugu obvezatno ubacite tenisku lopticu, koja će omogućiti da vam se spužva i perje ravnomjerno rasporede, a sušite ih polegnute na ravnoj površini ili u sušilici isto sa teniskom lopticom, na najnižoj temperaturi.

Foto: PR